Titel

Herinneringen aan Sonia Gaskell

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029587570

Uitgever

De Arbeiderspers

Prijs

24,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2013, 360pp, paperback, conditie : Nieuw, ongelezen

Meer info
Als 17-jarige ontmoet Rudi van Dantzig Sonia Gaskell, de vrouw die zijn leven sterk zou beïnvloeden, eerst als lerares, daarna als artistiek leidster. De geboren Russische Gaskell (1904-1974) is van onschatbare waarde geweest voor de ontwikkeling van de dans in Nederland: ze was een vurig pleitbezorgster van danskunst met een eigen Nederlands karakter. Gaskell werd vereerd en verguisd; er werd veel goeds, maar ook onwaars over haar geschreven. Van Dantzigs ergernis hierover dreef hem ertoe dit boek te schrijven, waarin hij een verering laat zien die bij tijden in afkeer kon omslaan. Zijn diepe liefde en bewondering wonnen het echter altijd. Gaskell blijft een raadsel, ook voor Rudi van Dantzig. Tot aan het einde van zijn leven heeft hij aan dit boek gewerkt, gezwoegd; het viel hem onverwacht zwaar maar dat blijkt niet uit de lichtheid, de poëzie en de humor van zijn verhaal.
Budget Boek Alkmaar

Prijzen zijn exclusief portokosten.
Wij hebben geen fysieke winkel meer maar een boek bekijken of afhalen is altijd mogelijk na contact.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Budget Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Budget Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Budget Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Budget Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Budget Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren