Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Marlies Dekkers

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789089100412

Uitgever

D'Jonge Hond, 2008

Prijs

4,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

softcover, vrijwel nieuwstaat, 72pp tekst, bovendien veel foto-ill. in kleur, vooral kunstfoto's van o.a. Soesman

Meer info
Voor Marlies Dekkers is lingerie niet zomaar een onderbroek of een beha, het is vooral ook een uitdrukking van het toegenomen zelfbewustzijn van vrouwen.

Al in haar eerste ontwerpen, zoals de blotebillenjurk en de spinnenwebbeha, rekent Dekkers af met het imago van gewillige vrouwen die zich hullen in schattige lingerie om zo de man te behagen. Dekkers' beeldtaal is daarbij net zo radicaal als de achterliggende idee. Ruches, strikjes en kant, vanouds de geijkte ingrediënten voor erotische lingerie, zijn in haar werk volstrekt taboe en maken plaats voor strakke lijnen, ingenieuze bandjes en geraffineerde openingen op onverwachte plaatsen. Vrouwen, of ze nu zestien of zesenzestig zijn, hun zelfvertrouwen teruggeven en ze weer trots laten zijn op hun eigen lichaam, dat is de belangrijkste drijfveer van Marlies Dekkers.

Marlies Dekkers geeft inzicht niet alleen in de drijfveren van de ontwerpster, maar ook in haar stijl en inspiratiebronnen, in haar ambities en in de manier waarop ze een eenmanszaak op zolder wist uit te bouwen tot een heuse multinational. Schrijvers en denkers als Baudelaire en Bataille; filmmakers als Greenaway en Kubrick; schilders als Gainsborough en Fragonard; Delfts Blauw, bloemen en planten.

Ze maken allemaal deel uit van het universum van Dekkers en dragen bij aan het ontstaan van een oeuvre met een volstrekt eigen gezicht.

Marlies Dekkers is een ideale introductie in leven en werk van de ontwerpster. Voor iedereen die haar lingerie draagt, geïnteresseerd is in Nederlandse mode, een mode-opleiding volgt of wil lezen over een van
Stokroosboeken Zutphen

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.

Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

Nieuwste boeken vanStokroosboeken

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren