Titel

De Gaande / een vertelling over het stille zwijgen van mensen die gaan sterven

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789490951269

Uitgever

2010 uitgevers

Prijs

7,35

Bijzonderheden

2015, 112pp, Gebonden als nieuw

Meer info
Dit boek, getiteld De Gaande, brengt op een indringende manier het perspectief van stervende mensen dichterbij. De Gaande is een metafoor voor de stervende mens die een eigen geestelijke weg te gaan heeft.
Het eerste deel bevat het verhaal van een fictieve hoofdpersoon, de Gaande genoemd. Zij geeft een inkijk in de innerlijke processen die zij doormaakt in de laatste fase van haar leven. Via haar gedachten en dialogen worden we op een intieme en intense wijze betrokken bij haar weg en de begrensde tijd die haar rest. Als lezer ervaar je dat de Gaande je niet alleen dichter bij de stille wereld van de stervenden brengt, maar ook dichter bij jezelf. Haar groeiende behoefte aan stilte verontrust haar omgeving, zoals verwoord in de wanhopige pogingen van haar echtgenoot om de snelle veranderingen bij te benen.
Net zoals de Gaande worden veel mensen die gaan sterven steeds zwijgzamer. Hoe ga je daar als familielid of als zorgverlener mee om? In het tweede deel van dit boek biedt Marijke Prins, jarenlang geestelijk verzorger in ziekenhuizen, een vernieuwende blik op het zwijgen over ziekte, lijden en sterven.
Dit boek is geschreven vanuit het hart en richt zich niet alleen tot patiÎnten, hun naasten en nabestaanden, maar ook tot artsen, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en studenten. Het verbindt ons met deze vraag: Is sterven en definitief afscheid nemen van onze geliefden niet de grootste taak waar wij allen voor komen te staan?
Afbeeldingen
Prins, Marijke - De Gaande / een vertelling over het stille zwijgen van mensen die gaan sterven
jetskepaulien Nijkerk

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel jetskepaulien.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met jetskepaulien
  • Na uw bestelling ontvangen u en jetskepaulien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jetskepaulien vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • jetskepaulien kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren