Titel

De Mandala en Wereldreligies (mandala tekenen)

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

3,50

Bijzonderheden

splinternieuw

Meer info
In dit boek word je uitgenodigd een spirituele ontdekkingsreis te ondernemen en je al tekenend te verdiepen in de essentie van de grote wereldreligies. We starten de reis in het Midden-Oosten waar het jodendom, het christendom en de islam hun wortels hebben. Hierna reizen we door naar India, de bakermat van het boeddhisme en het land waar de mandala zijn oorsprong vindt. We vervolgen onze tocht naar China waar onder meer het confucianisme en het taoïsme worden aangehangen.
Het boek beschrijft het ontstaan en de essentie van de verschillende stromingen. Aan de hand van de vele getekende symbolen zie je de verschillen en de overeenkomsten tussen de religies. De symbolen zijn in een mandala geplaatst omdat deze vorm met zijn vaste basisstructuur bij uitstek geschikt is om een ordening te creëren in de vele aspecten van de verschillende geloofsrichtingen.
Het boek nodigt uit om zelf een keuze te maken uit de aangeboden voorbeelden en hiervan een mandala in eigen stijl te creëren. Op die manier is het mogelijk te onderzoeken welke symbolen en beelden voor jou als lezer uitdrukking geven aan de kern van een religie.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Net als haar laatste boek 'De mandala & verdwenen beschavingen'* is deze publicatie vooral op de praktijk gericht, in dit geval het tekenen van mandala's in het kader van de verschillende wereldgodsdiensten. Deze laatste zijn achtereenvolgens: het jodendom, het christendom, de islam, het boeddhisme en de Chinese religies confucianisme en taoisme. De auteur - die zelf docente mandala tekenen is en van katholieke huize stamt - ziet het mandala tekenen als een eenheidsscheppend tekenen, waarbij alle verschillen binnen de mandala-cirkel samengebracht worden. Het boek is volgens haar vooral geschikt voor mensen die al wat ervaring met het mandala tekenen hebben. Ieder hoofdstuk begint met een korte historie, de essentie van de leer, het heilig boek, verschillende accenten (bijvoorbeeld de toepassing van gebrandschilderd glas in het christendom), verschillende kleurrijke tekeningen en symbolen, met op het laatst een zelf in te vullen en te kleuren mandala. Een vooral tot zelf tekenen stimulerend boek met een nogal beknopt theoretisch kader, dat echter juist hierdoor aangenaam opfrissend werkt

zie ook onze overige mandala boeken

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Dampier , Toke - De Mandala en Wereldreligies (mandala tekenen)
Dampier , Toke - De Mandala en Wereldreligies (mandala tekenen)
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren