Titel

De vierkleurenmens

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

12,00

Bijzonderheden

als nieuw, nieuwstaat

Meer info
De bekende Zwitserse psycholoog prof. dr. Max Luescher presenteert in deze uitgave een revolutionair kleurenschema met behulp waarvan we ons eigen karakter en dat van anderen kunnen bepalen met als doel nieuwe richtingen in de levensloop te brengen.
Kleuren kunnen gezien worden als de moedertaal van het opnbewuste: rood, groen, blauw, en geel komen overeen met de vier zelfgevoelens van de mens: zelfvertrouwen, zelfrespect, tevreden bescheidenheid en zelfopoffering.
Luescher geeft aan hoe men deze zelfgevoelens kan ontwikkelen, met elkaar in harmonie kan brengen en daardoor een betger innerlijk evenwicht kan bereiken.
Met behulp van de in het boek opgenomen kleurenschijf kan men ook het karakter van anderen bepalen, waardoor men zich in het dagelijks leven kan instellen op de reacties, de taktiek en het gedragspatroon van bijv. de partner en ieder ander met wie men veel te maken heeft. Daardoor opent zich een nieuwe weg naar een leven zonder beperkende veroordelingen en eventuele foutieve inerpretaties van het gedrag van anderen. De vierkleurenmens is toegepaste psychologie in de beste zin van het woord: wetenschappelijk beproefd, heel goed bruikbaar en geschikt voor zelfhulp. Europese psychologen die zelfs in Amerika groot gezag genieten.
RecensieEen Zwitserse psycholoog, tevens professor spreekt de lezer op een vriendschappelijke toon toe en onderricht deze om zijn leven positief te veranderen. Hij gebruikt daarvoor zijn vier kleurentheorie en past deze toe op de vier kleurenmens. In vierheid denken zit in de aard van de mens zoals b.v. de 4 seizoenen, de 4 windstreken, de 4 temperamenten enz. De 4 kleuren waar het hier om gaat zijn groen (zelfrespect), geel (zelfontplooiing), rood (zelfvertrouwen) en blauw (bescheidenheid). Deze corresponderen weer met een bepaalde eigenschap, een bepaald gevoel/gewaarwording en gedrag. Het boek staat vol met suggesties om via de kleurentests de motieven te onderzoeken om het gedrag te veranderen. De auteur gebruikt daarvoor ook een typologie om gedrag te beschrijven in termen van de gedienstige engel, de ijzeren ridder, de losbrekende slang, enz.

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, LICHTE VERKLEURING, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Luscher, Max - De vierkleurenmens
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren