Titel

De schemering der steppegoden

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060128862

Uitgever

Gennep, Uitgeverij Van

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1991, paperback, met zijflappen, 163 p.

Meer info
Licht beschadigde, verkleurde kaft, vlekjes op boekblok, verder in goede staat.

Begin jaren zestig, toen de onverbrekelijke vriendschap tussen Albanië en de Sovjetunie ten einde liep, studeerde lsmail Kadare aan het beroemde Gorki Instituut in Moskou. Zijn ervaringen uit die periode vinden hun neerslag in De schemering der steppegoden. Eerst in een vakantieoord aan de Oostzee, waar bejaarde schrijvers en veteranen van de Revolutie pingpong spelen en vooral veel drinken, en vervolgens in het winterse Moskou, beleeft de verteller hoe het toegaat in de kringen van de Russische Schrijversbond. Naijver, opportunisme en chaotische zuippartijen, maar ook kameraadschap en solidariteit tussen mensen die zich maar net staande kunnen houden. Terwijl hij getuige is van de hetze rond Pasternaks Nobelprijs en Moskou tegelijkertijd in de ban is van een dreigende pokken epidemie, wordt zijn isolement nog verder versterkt door het ophanden zijnde conflict tussen Moskou en Tirana. Tegen die achtergrond komt het ook tot een breuk met zijn Russische vriendin. Als hij echter kort voor zijn vertrek nog eenmaal contact met haar opneemt, vanwege een gegeven woord, volgens de traditie van de Albanese bessa, krijgt het boek een extra, mythische dimensie.
Afbeeldingen
Kadare, I. - De schemering der steppegoden
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren