Titel

Het land van aankomst

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023419747

Uitgever

De Bezige Bij - 2e druk, 2007.

Prijs

7,45

Bijzonderheden

Paperback, 476pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )

Meer info
In zijn bekende essay Het multiculturele drama uit 2000 liet Paul Scheffer zien hoezeer in Nederlands langs elkaar heen wordt geleefd. Zijn beschouwing leidde tot een groot maatschappelijk debat. In de loop der jaren werkte hij zijn ideeën uit en het resultaat is een breed opgezette zoektocht naar wat zich afspeelt onder de oppervlakte van de multiculturele samenleving. Niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa, en in Amerika. Het land van aankomst is een hartstochtelijk pleidooi om de huidige impasse te begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer publiceerde in 2000 het geruchtmakende artikel 'Het multiculturele drama'. De heftige reacties daarop waren voor hem het begin van een onderzoek naar de factoren en effecten van migratie en integratie. Deze sociologische, economische en historische studie resulteerde in dit boek. Scheffer analyseert en beschrijft wat migratie met mensen en hun samenleving doet. Zowel de migratiebewegingen in Europa als in Amerika worden onder de loep genomen. Migratie en natievorming, de verzuiling van de islam, migratie en ontwikkelingshulp, postkoloniale lessen, de kunst van het kosmopolitisme, de waarde van culturen, Nederland vermijdingsland, segregatie en ongelijkheid, zijn enkele van de onderwerpen die behandeld worden. Scheffer stelt dat de aanwezigheid van immigranten een voortdurende uitnodiging is tot zelfonderzoek. Voor zelfonderzoek is achtergrondinformatie nodig. Hierin voorziet het boek ruimschoots. Scheffers analyses zijn een belangrijke bijdrage aan het integratiedebat en in de discussies over het te voeren integratiebeleid. Het boek is toegankelijk geschreven. Met uitgebreide bibliografie. Paul Scheffer (1954) is publicist en bijzonder hoogleraar Grootstedelijke problematiek aan de Universiteit van Amsterdam. Deze herdruk is uitgebreid met een nieuw nawoord.
Liroboek Echt

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!

SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS

U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Liroboek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren