Titel

Het gezicht van het Kwaad

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9060382366

Uitgever

Vrij geestesleven

Prijs

6,00

Meer info
Wolfgang Greiner heeft als acteur en regisseur vele malen tot taak gehad, personificaties van het kwaad op het toneel gestalte te geven. Onder meer speelde hij Mefisto in Goethes 'Faust' en Ahriman in Rudolf Steiners 'Mysteriedrama's'.

Deze taak bracht met zich mee dat hij zich inten- sief in de achtergronden van het kwaad moest ver- diepen. Het werk van Rudolf Steiner was voor hem hierbij van wezenlijk belang. In plaats van een abstracte opvatting van het kwaad schetst Wolfgang Greiner, op basis van de antroposofie van Rudolf Steiner, de realiteit van bovenzinnelijke machten, die de loop van de mensheidsontwikkeling trachten te belemmeren of om te buigen. Het bevrijdende van zijn visie is dat deze geestelijke machten niet alleen een nega- tieve werking hebben; de weerstand die zij bieden is ook noodzakelijk om een verdere ontwikkeling van aarde en mensheid mogelijk te maken. Voor- waarde hiervoor is echter, dat de mens het wezen en de werking van deze machten leert doorzien. In vier essays belicht Greiner in dit boek diverse aspecten van het kwaad: luciferische en ahrimani- sche machten en de toekomst van de mensheid; de asoerische machten; het lot van Judas; de incarna- tie van Ahriman.

Dr. Wolfgang Greiner werd in 1910 geboren. Hij studeerde letterkunde, theaterwetenschappen, geschiedenis en kunstgeschiedenis. Vanaf 1936 is hij aan het Goetheanum te Dornach (Zw.) verbon- den als acteur en regisseur. Tevens is hij docent aan de opleiding voor spraakvorming in Zwitserland.
Afbeeldingen
W. Greiner - Het gezicht van het Kwaad
Antiq. Gignomai Zutphen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiq. Gignomai.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Gignomai
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Gignomai een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Gignomai vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiq. Gignomai kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren