Titel

Huis Van De Levenden

Schrijver
ISBN

9789059970854

Uitgever

Primavera Pers

Prijs

57,99

Bijzonderheden

Staat: Als nieuw / Bladzijden: 352 / Druk: 1 / Art.nr. : ba7ad32e-78ad-4bee-a789-cc1966585078 / Vindplaats: opslag

Meer info
De begraafplaats ligt verscholen achter een muur, met een kleine toegangsdeur aan de Oostzeedijk. De meeste graven dateren van 1770 tot 1820. Er liggen veel leden van families die al geruime tijd in Rotterdam woonden en een invloedrijke positie hadden binnen de Joodse gemeenschap. De uitgave bevat de foto’s die het Gemeentearchief Rotterdam in 1976 van de ruim 200 zerken
liet maken, toen veel inscripties in betere staat waren dan nu. De doorgaans Hebreeuwse teksten zijn vertaald, vaak vanaf de foto. Ton Hokken deed vervolgens onderzoek naar delevensloop van de begravenen. Het boek beschrijft de historie van de begraafplaats mede in relatie tot andere Joodse begraafplaatsen in Rotterdam. De Hebreeuwse naam voor begraafplaats Bet Chajiem betekent ‘huis van de levenden’. Overledenen zullen uiteindelijk opstaan uit de dood. De zorg voor hun stoffelijke
resten houdt daarmee verband. Volgens de Joodse religie wordt niet gecremeerd en graven worden niet geruimd. De geschiedenis van de begraafplaats illustreert hoeveel moeite de gemeenschap deed om voldoende grond te hebben voor hun doden. Rond 1820 was de begraafplaats vol. Na een periode van verval sinds 1975 werd het monument onlangs gerestaureerd
door de stichting Boete en Verzoening.
Afbeeldingen
Ton Hokken - Huis Van De Levenden
Oudefotoboeken Rhenen

Geachte klant,

Let op: U betaalt per bestelling €4,35 dus ook als u meerdere boeken tegelijk bestelt blijven de verzendkosten het zelfde.
Dit tarief is voor Nederland!
Tarief voor België is €9,50

Met vriendelijke groet,

Team Oudefotoboeken.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Oudefotoboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Oudefotoboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Oudefotoboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Oudefotoboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Oudefotoboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren