Titel

Ten Oosten van de Middellandse Zee; roman

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Jurgen Maas 2022; gratis bezorging in utrechtstad

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

pb, met flappen, goed, 208p

Meer info
'Ten oosten van de Middellandse Zee' is het verhaal van een politieke gevangene. Eenmaal in ballingschap besluit hij zijn herinneringen op te schrijven en de mensenrechtenschendingen in zijn land openbaar te maken. Maar de politieke realiteit in zijn land, ‘een niet nader genoemd Arabisch land ten oosten van de Middellandse Zee, waar een sigarettenpeuk meer waarde heeft dan een mens,’ haalt hem ook in Europa in.

Abdelrahman Munif (1933-2004) behoort tot de meest vooraanstaande Arabische schrijvers van de twintigste en eenentwintigste eeuw. 'Ten oosten van de Middellandse Zee' wordt beschouwd als een hoogtepunt in zijn oeuvre. Sommige literatuurcritici vergelijken de roman met 'Darkness at Noon' van Arthur Koestler. Munif werd in 1933 geboren in Amman, uit een Saoedische vader en een Iraakse moeder. De Saoedische autoriteiten ontnamen hem in 1963 vanwege zijn politieke activiteiten het Saoedische staatsburgerschap. In 1973 publiceerde hij zijn eerste roman. Het Egyptische ministerie van Cultuur riep hem in 1998 uit tot romanschrijver van het jaar. Hij overleed in 2004 aan de gevolgen van hartproblemen.

Uit het Arabisch vertaald door Djûke Poppinga
Oorspronkelijk verschenen in 1975
Boekwinkel Fons Utrecht

Gratis bezorging in utrechtstad.
Verzending en tarieven post.nl.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekwinkel Fons.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekwinkel Fons
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekwinkel Fons een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekwinkel Fons vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekwinkel Fons kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren