Titel

De ongemakkelijke waarheid van het

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

12,00

Bijzonderheden

als nieuw, nieuwstaat

Meer info
Jezus is een mythisch, archetypisch figuur in een historische context. Deze ongemakkelijke waarheid geeft een frisse blik op het geloof en lost raadsels op. Zo komt het raadsel van de drie geboortejaren van Jezus aan bod. Je vindt het antwoord op de vraag waarom er niets bekend is over het leven van Jezus vanaf zijn twaalfde tot zijn dertigste levensjaar. Hoe komt het dat de opwekking van Lazarus niet in de krant kwam? Wat maakt Jezus groter dan de groten der aarde? Op het eerste gezicht legt dit boek de bijl aan de wortels van het geloof, maar bij nader inzien wordt het geloof er rijker door.

We kennen Jezus uit de vier evangeliën. Verder is hij er heel even in Handelingen (maar dat is in feite deel 2 van het Lucas-evangelie). De apostel Paulus heeft het vaak over een Christus Jezus, maar in geen van zijn teksten is dat in een historische hoedanigheid. Buiten de bijbel wordt er spaarzaam gesproken over christenen. In één van de hoofdstukken van mijn boek bespreek ik alle buitenbijbelse bronnen waarin mogelijk sprake zou zijn van een historische Jezus. Geen ervan blijft overeind. Ik ben overigens de enige niet die tot deze conclusie komt.
De enige bronnen van de historische Jezus zijn de evangeliën. Iedere theoloog weet dat Lucas en Mattheüs het evangelie van Marcus hebben gebruikt om hun eigen versie te schrijven. Zij hebben Marcus als het ware overgeschreven. Wat ze niet uit Marcus hebben komt uit een onbekende bron die Q wordt genoemd. In mijn boek laat ik zien dat Q algemene leringen bevat die op iedere willekeurige figuur geplakt kunnen worden. Dat is wat de evangelisten hebben gedaan. Dan hebben we verder nog het Johannes-evangelie. Dat is uit omstreeks het jaar 100 en is – daar zijn de theologen het in grote meerderheid over eens – in historische zin niet serieus te nemen. Dat neemt niet weg dat het een fantastisch evangelie is. Dat geldt ook voor Lucas en Mattheüs. Dat ze niets zeggen over een historische Jezus betekent niet dat ze van geringe waarde zijn. Dat misverstand wil ik bij voorbaat uit de weg ruimen. Sterker nog: historische feiten, voor zover daar sprake van is, betekenen voor het geloof helemaal niets. De kracht zit ergens anders in. Wie dat snel wil ontdekken kan mijn boek maar beter snel kopen. En anders lang volhouden met deze blog te lezen. Geleidelijk aan komt dan de kennis die je nodig hebt aan het licht.

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, naam voorin, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Kaaij, Edward van der - De ongemakkelijke waarheid van het
Kaaij, Edward van der - De ongemakkelijke waarheid van het
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren