Titel

Ode aan de nachtegaal / Portret van een onsterfelijke zanger

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789050118101

Uitgever

KNNV Uitgeverij

Prijs

14,95

Bijzonderheden

2021, 176pp, Gebonden. Nieuwstaat. Gesigneerd door de auteur.

Meer info
Longlist Jan Wolkers Prijs 2021 - De nachtegaal is een bescheiden vogel met een onopvallend verenkleed. Hij laat zich niet snel zien, maar des te meer horen. Zijn virtuoze zang is door de eeuwen de inspiratiebron geweest van talloze dichters, musici en kunstenaars. Literatuurwetenschapper en vogelkenner Dick de Vos duikt diep in de cultuurgeschiedenis en de symboliek van deze iconische vogel.

We maken kennis met de biologie van de nachtegaal en zijn verwanten, zijn verspreiding en de finesses van zijn zang. Maar we leren de nachtegaal ook kennen als liefdesvogel, als christelijk icoon en als symbool van de lijdende dichter.

‘Ode aan de nachtegaal’ is een bont boek, vol weetjes en anekdotes. Zo lezen we over het verband tussen nachtegalenzang en klaagliederen van de oude Grieken, over kanaries die nachtegalen imiteren, troubadourspoëzie en de ondergang van de Katharen, de nachtegaal in de Perzische mystiek en bij Marie de France, de namen van de nachtegaal in alle landen waar hij voorkomt, de nachtegaal als kooivogel, onvindbare recepten voor nachtegalentongetjes, 136 composities over nachtegalen, en een anti-nachtegaallied uit de vroege Middeleeuwen.

‘Ode aan de nachtegaal’ is rijk geïllustreerd en prachtig vormgegeven, en geschreven in een vlotte stijl met aanstekelijk enthousiasme.
Afbeeldingen
Vos, Dick de - Ode aan de nachtegaal / Portret van een onsterfelijke zanger
Vos, Dick de - Ode aan de nachtegaal / Portret van een onsterfelijke zanger
Vos, Dick de - Ode aan de nachtegaal / Portret van een onsterfelijke zanger
Maupertuus Leiden

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Maupertuus.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maupertuus
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maupertuus een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maupertuus vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maupertuus kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren