Titel

De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten - Deel 2

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789025469856

Uitgever

Contact, Uitgeverij

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

paperback, 339 pagina's, in goede staat

Meer info
In 1550 verscheen de eerste editie van De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten. De schilder-schrijver Giorgio Vasari (1511-1574) richtte met dit boek een literair monument op voor de kunst van de renaissance. De levens werd een groot succes en in 1568 verscheen een tweede, sterk uitgebreide editie.

De levens bevat een reeks boeiende biografieën van kunstenaars uit het einde van de dertiende eeuw tot en met de tijdgenoten van Vasari. Het werk van Michelangelo beschouwt Vasari als het absolute hoogtepunt van een artistieke evolutie die hij bij Giotto laat beginnen. Hij kende aan de kunst een eigen geschiedenis toe en daarom kreeg hij het predikaat 'vader van de kunstgeschiedenis'. Het concept van De levens is zo sterk en de taal zo beeldend dat de visie op de kunst van de renaissance er blijvend door is bepaald.

De keuze die de Vasari-kenner Henk van Veen maakte, is de eerste in het Nederlands sinds Karel van Mander in 1604 zijn Schilderboek publiceerde. In het eerste deel, 'Van Cimabue tot Giorgione', ligt de nadruk op de vroege renaissance. In dit tweede deel, 'Van Coreggio tot Titiaan, wordt een keuze gepresenteerd van levens uit de hoogrenaissance en het maniërisme.
Afbeeldingen
Vasari, Giorgi - De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten - Deel 2

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Wi(e)lskracht Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Wi(e)lskracht Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wi(e)lskracht Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wi(e)lskracht Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Wi(e)lskracht Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren