Titel

Maria van Pruisen - Kroniek van een tragisch leven... 1855-1888

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgegeven in eigen beheer

Prijs

35,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, z.g.a.n.

Meer info
Prinses Maria van Pruisen was de oudste dochter van prins Friedrich Karl, veldmaarschalk en 'bedwinger van Metz (1870), ook wel genoemd 'de rode prins'. Op 23-jarige leeftijd werd zij door tussenkomst van de Duitse keizerin Augusta uitgehuwelijkt aan de 35 jaar oudere prins Hendrik der Nederlanden, genaamd 'de zeevaarder', jongere broer van koning Willem III. Het huwelijk heeft nog geen vijf maanden geduurd. De prins overleed op 13 januari 1 879 te Walferdange in Luxemburg aan de gevolgen van mazelen. Nog ruim zes jaar heeft de prinses haar eigen hof aangehouden, 's winters in het paleis aan het Lange Voorhout en 's zomers in het paleis Soestdijk. Dit kleine hof werd in Haagse kringen zeer gewaardeerd. Op Soestdijk verkreeg prinses Marie een recht van vruchtgebruik dat eind 1882 weer moest worden afgekocht toen Willem III Soestdijk in voile eigendom wilde aanvaarden. In ruil daarvoor ontving zij onder meer levenslang een weduwegeld.

6 mei 1885 trad zij in het huwelijk met prins Albert van Saksen-Altenburg, prins uit een onbeduidende nevenlinie van een klein Thurings vorstenhuis. Zij vestigden zich op Albrechtsberg nabij Dresden. Hier zijn hun twee dochters geboren en hebben zij gelukkige jaren gekend. Kort na de geboorte van de jongste dochter overleed prinses Maria 20 juni 1888, nog geen 33 jaar oud. Het kind werd gedoopt naast de open kist van de moeder. De tragiek zet zich voort in de levens van de beide dochters Olga en Maria. Olga huwde het nazikopstuk Puckler-Burghauss. Hij was gedurende de Tweede Wereldoorlog stadscommandant van Praag. Maria huwde prins Heinrich XXXV Reuss. Uit dit ongelukkige huwelijk werd een dochter geboren, Marie Helene, genaamd Mena, die op 21-jarige leeftijd overleed aan Boulimie. In 1932 nam dochter Maria de naam en titel van prinses van Saksen-Altenburg weer aan en adopteerde zij de jongste zoon van graaf Praschma die later met toestemming van de laatste hertog naam en titel voerde van prins van Saksen-Altenburg, hertog van Saksen. Prins Franz overleed in 2012.
Afbeeldingen
Cleverens, René - Maria van Pruisen - Kroniek van een tragisch leven... 1855-1888
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren