Titel

Helend handwerk / herinneringen van een Rotterdamse chirurg

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789052352107

Uitgever

Erasmus Publishing

Prijs

35,00

Bijzonderheden

2011, gebonden, stofomslag, 180 x 250 mm. 319 blz. goed exemplaar

Meer info
In Helend Handwerk. Herinneringen van een Rotterdamse chirurg blikt emeritus hoogleraar plastische en reconstructieve chirurgie Jacques van der Meulen van het Erasmus Universitair Medisch Centrum terug op zijn leven en werk. Hij groeide tijdens de Tweede Wereldoorlog op in Eindhoven, studeerde na de oorlog geneeskunde in Leiden en vestigde zich in 1961 als aanstaand plastisch en reconstructief chirurg in Rotterdam om daar nooit meer te vertrekken. Met veel illustraties, foto's, cartoons en archiefstukken worden verschillende aspecten van leven en werk aanschouwelijk en inzichtelijk gemaakt. De geschiedenis van het gemeenteziekenhuis aan de Coolsingel is onlosmakelijk verbonden met de plastische chirurgie omdat de Nederlandse pionier Jan Esser daar in 1914 zijn Franse ervaringen met de reconstructieve chirurgie mocht demonstreren om met een aanbevelingsbrief van Dr Willem Noordenbos op zak naar het oorlogsfront te vertrekken. De verhuizing van het in de oorlog beschadigde gemeenteziekenhuis naar het nieuwe ziekenhuis Dijkzigt en de overgang van gemeente naar universiteit wordt beschreven en gedocumenteerd. De introductie van talrijke nieuwe technieken bezorgde de Rotterdamse afdeling plastische en reconstructieve chirurgie, zowel plaatselijk als landelijk, maar ook internationaal een goede naam. Van een relatief onbekend vak ontwikkelde het specialisme zich in Rotterdam, net als de stad zelf, tot lichtend voorbeeld voor alles wat technisch mogelijk was op reconstructief gebied. Speciale aandacht ging in Rotterdam uit naar de ontwikkeling van de reconstructieve chirurgie van de hand, brandwonden, aangeboren afwijkingen, craniofaciale chirurgie en microchirurgie. Helend Handwerk is voor een breed en geïnteresseerd lezerspubliek geschreven, en is ook een aantrekkelijk beeldverhaal over een chirurgische loopbaan van een halve eeuw.
Afbeeldingen
Meulen, J.C. van der - Helend handwerk / herinneringen van een Rotterdamse chirurg
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel J.M. v/d Meer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren