Titel

Het werk van Fred. Bogaerts

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Servire

Prijs

8,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1929, hardcover, genaaid, linnen met goudopdruk, oblong formaat, 24 p. tekst en 30 p. afbeeldingen.

Meer info
Licht beschadigde en licht verschoten kaft, met vlekjes, idem boekblok en ook wat binnenin, zit ietwat los in band, initialen en naam voorin, verder in goede staat.

Behaalde in 1903 zijn onderwijzersdiploma aan de Rijksnormaalschool van Lier en werkte daar als gemeente- en later hoofdonderwijzer. Bogaerts was ondervoorzitter van de toneelkring Meibloem en kwam in contact met onder meer Felix Timmermans, Renaat Veremans en Reimond Kimpe. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij lid van de tweede Raad van Vlaanderen en secretaris van het plaatselijk Nationaal Hulp- en Voedingscomité. Vanwege zijn activistisch engagement moest hij in november 1918 samen met Timmermans naar Nederland uitwijken. Met deze laatste ontstond een hechte vriendschapsband (getuige de veelvuldige correspondentie) en het was ook Timmermans die hem aanraadde tijdens zijn verblijf in Nederland met tekenen te beginnen. Bogaerts illustreerde uitgaven als de Haagsche Post, De Groene Amsterdammer en de Sint-Michiels-Almanak en in 1927 volgde dan de introductie aan het Vlaamse publiek via enkele tekeningen in Hooger Leven. Na de Uitdovingswet van 1929 keerde Bogaerts terug naar België, waar hij in Antwerpen werkte als bediende bij het Vlaams Geneesheren Verbond en Het Vlaamse Kruis. Vanaf 1934 was hij (eveneens te Antwerpen) werkzaam als onderwijzer op de joodse school Tachemoni, wat hij tot zijn pensionering op 31 augustus 1942 bleef doen. Na de bevrijding werd zijn pensioen hem ontnomen (reden niet gekend) en leefde hij van zijn kunst.
Met 2 kleurenafbeeldingen en 30 in zwart, enkelzijdig gedrukt.
Afbeeldingen
Timmermans, Felix (inleiding) - Het werk van Fred. Bogaerts
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren