Titel

Emotioneel bewustzijn / over het bereiken van psychologisch evenwicht en compassie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789057122897

Uitgever

Uitgeverij Nieuwezijds

Prijs

8,35

Bijzonderheden

2008, 277pp., paperback in goede staat

Meer info
Wat zegt de wetenschap over het effect van mindfulness? Kun je compassie voelen met iemand die jou haat? Wat is het nut van vergeven?
Tijdens hun eerste ontmoeting sloeg er een vonk over tussen de Dalai Lama, een van 's werelds meest gerespecteerde spirituele leiders, en de psycholoog Paul Ekman, die baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft verricht op het gebied van emoties. Zij hebben elkaar meerdere keren ontmoet en een vergelijking gemaakt tussen de boeddhistische en wetenschappelijke manieren van denken over emoties, en de aard en kwaliteit van onze emotionele levens.
Emotioneel bewustzijn is de weerslag van deze unieke serie conversaties over kernkwesties van de emotionele ervaring. De lezer voelt zich aanwezig bij de gesprekken en hoort uit de eerste hand de inzichten van twee grote tradities en twee grote denkers. De gesprekken worden afgewisseld met uitleg over emotie-onderzoek en lessen uit het boeddhisme.
TENZIN GYATSO, de veertiende Dalai Lama, is de wereldlijke en spirituele leider van het Tibetaanse volk. Hij is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede en schreef, onder vele andere boeken, De kunst van het geluk. De Dalai Lama is hoofd van de Tibetaanse regering in ballingschap en resideert in Dharamsala, India.
PAUL EKMAN, 's werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van emoties en gelaatsuitdrukkingen, is emeritus hoogleraar van de University of California Medical School in San Francisco. Hij schreef veertien boeken, waaronder Gegrepen door emoties en De leugen ontmaskerd, en woont in Californië.
Afbeeldingen
Ekman, P. en de Dalai Lama - Emotioneel bewustzijn / over het bereiken van psychologisch evenwicht en compassie
jetskepaulien Nijkerk

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel jetskepaulien.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met jetskepaulien
  • Na uw bestelling ontvangen u en jetskepaulien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jetskepaulien vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • jetskepaulien kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren