Titel

De geldbronnen van het Nationaal-Socialisme / 3 gesprekken met Hitler

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789038918426

Uitgever

Elmar Uitgeverij

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

3 exemplaren

Bijzonderheden

2008, paperback, genaaid, 101 p.

Meer info
Heel licht beschadigde kaft, oude prijs achterop, verder in prima staat.

Al tijdens het schrijven van zijn boek De Tranen van de Wolf kreeg auteur Karl Hammer Kaatee kritiek op het feit dat hij meende dat Esso en Shell geld hadden gegeven aan Hitler. Hij baseerde zich namelijk op een Engelstalig boekje “De Geldbronnen van het nationaal-socialisme, 3 gesprekken met Hitler”dat in 1933 was geschreven door een zekere Sidney Warburg, en vertaald door de journalist Jan Gustaaf Schoup. Onmiddellijk na publicatie werd het boek destijds echter uit de handel gehaald omdat het een vervalsing zou zijn geweest. (Schoup zelf heeft nooit definitief uitsluitsel kunnen geven, want hij werd in 1944 door de Gestapo vermoord.)
Karl Hammer Kaatee toonde echter aan dat er wel degelijk contacten waren tussen de nazi’s en de oliegiganten die redenen te over hadden om Hitler te willen steunen. Om de lezers de mogelijkheid te bieden zelf kennis te nemen van ‘het verboden boek’ en hun eigen oordeel over de spraakmakende inhoud te vormen, wordt het hierbij opnieuw en integraal gepubliceerd, met een inleiding door Karl Hammer Kaatee.
Afbeeldingen
Warburg, Sydney - De geldbronnen van het Nationaal-Socialisme / 3 gesprekken met Hitler
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren