Titel

Kunst van de 20e eeuw

Schrijver
Taal

Meertalig

Uitgever

Scala

Prijs

8,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in mooie staat

Meer info
De twintigste eeuw begint voor de kunst in 1907 met Les Demoiselles d'Avignon van Picasso. Het kunstwerk kenmerkt de breuk met het verleden en één van de belangrijkste onderzoekswegen voor de toekomst. Rond deze datum geeft de eerste avant-garde aanzet tot experimenten met vorm, taal, technieken en materialen die de gehele eeuw zouden kenmerken. Kubisme, expressionisme, abstracte kunst, futurisme en dadaïsme openen de deuren voor nieuwe expressieve mogelijkheden. De relatie tussen kunst en werkelijkheid verandert. Men speelt met vormen, voorwerpen en materie en denkt na over kunst als taal.

Andere uitgangspunten komen voort uit de filosofie en psychoanalyse. Beelden uit het onbewuste verschijnen op de doeken van de surrealisten. Ondertussen wordt Europa in de gewelddadige eeuw met twee wereldoorlogen geconfronteerd. Picasso toont met zijn Guernica de gruwelen van de oorlog. Veel van zijn collega's zijn gedwongen te vluchten uit nazi-Duitsland, waar ook het bijzondere Bauhaus-experiment wordt afgebroken. Zo verplaatst het centrum van het artistieke leven zich reeds aan het begin van de jaren veertig van Parijs naar New York. Hier krijgt de taal een totaal ander aanzicht. De actie is protagonist in de kunst van Pollock.

Binnen enkele jaren richten de onderzoeken van kunstenaars zich op de consumptiegerichte en volkse werkelijkheid of worden verfijnd en staan soms ver van het publiek af. Zo ontstaan Pop Art, conceptualisme en minimalisme. Het mengen met muziek, theater en media heeft de happenings verlevendigd. Het kunstvoorwerp verandert voortdurend van vorm. De kunstenaar werkt op het landschap, het lichaam en de nieuwe technologieën en dus op het kunstwerk van het verleden.
Afbeeldingen
Diverse auteurs - Kunst van de 20e eeuw
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren