Titel

Het lijkt sprekend Religie in de spiegel van

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

15,00

Bijzonderheden

nieuw

Meer info
Religie in de spiegel van zingeving. Dorst herken je aan verlangen naar water. Liefde herken je aan verlangen naar contact. G!d herken je aan verlangen naar zin. De taal van religie is zingevingstaal. Door religieuze ervaring te verbinden met zingeving kan religie aan verstaanbaarheid winnen – zowel voor religieuze mensen als ook voor degenen die zichzelf als ongelovig beschouwen. Geloof is immers geen voorwaarde om religieuze taal te begrijpen. Voorwaarde is daarin het verlangen naar zin te herkennen. De taal van religie is zingevingstaal. De formulering ‘En God sprak’ verwijst niet naar een akoestisch verschijnsel, maar naar een zingevingsgebeuren waarin betrokkenen innerlijk heftig worden aangesproken, zo heftig dat het lijkt of er tot hen gesproken wordt. De taal van religie is zingevingstaal. Als je religie plaatst voor de spiegel van zingeving dan wordt zij herkenbaar als een helpend antwoord op de vragen die mensen zich stellen over hun bestaan. Dit boek laat zien dat juist degene die gevoelig is voor twijfelachtige kanten van zingeving die de huidige samenleving domineert een inspirerend alternatief kan vinden in de religieuze positie. Wie ooit van zijn/haar volwassen kinderen de vraag krijgt om uit te leggen wat religie is en wat hij/zij in religie zoekt, zal baat hebben bij dit volkomen heldere verhaal. “Hier, lees dit boek, en laten we erover praten als je het uit hebt”.

NIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Loenen , Guus van - Het lijkt sprekend Religie in de spiegel van
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren