Titel

De Geestelijke Kwekerij - Christelijke opvoeding der kinderen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Kool Boeken, 2005

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Uitgegeven ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schoolgebouw van JOHANNES de SWAEF Praktijkonderwijs te Ede

Meer info
Johannes de Swaef is te Middelburg geboren in 1594 en daar overleden in 1653. De Swaef was van beroep schoolmeester. Hiernaast vertaalde hij enige boeken. Zelf schreef hij ook een drietal werken, waarvan 'De geestelijke kwekerij', die handelt over de christelijke opvoeding van de kinderen, uit 1621 het belangrijkste genoemd kan worden. Deze opvoedkundige verhandeling was de eerste die in Nederland verscheen.

Vanuit Gods Woord geeft de auteur voorlichting met betrekking tot de godsdienstige en zedelijke opvoeding, het schoolonderwijs, de beroepsvoorlichting, de huwelijkskeuze en de houding van de opvoeder tegenover God. De gehele opvoeding dient gericht te zijn op het welzijn van de kinderen, opdat zij God op de rechte wijze mogen leren dienen en vrezen.

Bij de onderwijzers acht De Swaef naast de ware godzaligheid ook didactische bekwaamheid, psychologisch inzicht, pedagogische tact en een goede beheersing van de te onderwijzen stof noodzakelijk. Ieder gezin dient een 'kleyne gemeynte' te zijn. De piëtistische opdracht die De Swaef de ouders meegeeft, houdt in dat zij 'godsaligh leven en de den Heere bidden/ behalve de plichten die zij aan hun kinderen moeten betrachten'.

Ruim een eeuw later, in 1740, verscheen een heruitgave aan de hand van de Middelburgse predikant Prof. Jacobus Willemsen (1698-1780), voorzien van rijke aanvullingen. Hiervoor werd ook geput uit andere bronnen, zoals 'De plichten der ouders' van Jacobus Koelman.

Dr. ir. Johannes A. Bunt te Rhenen verzorgde de huidige uitgave naar de hierboven genoemde uit 1740.

Zij verscheen ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schoolgebouw voor praktijkonderwijs te Ede: de 'Johannes de Swaefschool'. Deze school gaat uit van de Stichting voor Speciaal (Voortgezet) Onderwijs op Gereformeerde Grondslag in de regio Veluwe.
Afbeeldingen
Swaef, Johannes de - De Geestelijke Kwekerij - Christelijke opvoeding der kinderen
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren