Titel

Groninger historische reeks Hemmo Dijkema 1799-1853 / Gronings agronoom en Ruslandreiziger

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023236696

Uitgever

Gorcum b.v., Koninklijke Van

Prijs

4,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2001, 264pp, Gebonden boek / mooi exemplaar, snel leverbaar

Meer info
Samenvatting
''Groninger Historische reeks, 20

Hemmo Dijkema werd in 1799 geboren in Baflo-Rasquert. Hij is waarschijnlijk voorbestemd geweest zijn vader als landbouwer op te volgen. Het is anders gelopen. Dijkema ging in Groningen theologie studeren. In 1830 trok hij met vele medestudenten als Vrijwillige Flankeur naar het opstandige BelgiÎ. Hij nam er deel aan de Tiendaagse Veldtocht. Na een paar jaar als hulpprediker de Hervormde gemeente in Stitswerd te hebben gediend, besloot hij zijn geluk elders te beproeven. Hij hoopte kennelijk in St. Petersburg een betrekking als huisleraar te kunnen krijgen. Ook dit is anders gelopen. Onderweg verbleef hij een paar maanden in Reval (thans Tallinn, Estland). De oud-Nederlander, vice-admiraal Graaf Van Heiden, militair gouverneur van die stad, bood Dijkema aan zijn zoon te vergezellen tijdens een inspectie van hun landgoed in de buurt van Moskou.
Een avontuurlijke tocht door Rusland bracht hem tot Odessa aan de Zwarte Zee. Thuis gekomen gaf Dijkema in drie delen het boeiende verslag van zijn bijna tweejarige reis door Rusland uit. Intussen maakte hij zich ook verdienstelijk met zijn publicaties ter verbetering van de landbouwmethoden in Groningen en schreef hij een omvangrijke geschiedenis van landbouw en beschaving in de provincie van zijn geboorte. Dijkema overleed in 1853 kort na zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Marum.

A.H. Huussen jr. is sinds 1982 gewoon hoogleraar in de geschiedenis na de Middeleeuwen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert onder meer over de betrekkingen tussen Nederland en Rusland. Hij is lid van de hoofdredactie van de Nieuwe Groninger Encyclopedie (1999) en van het Gronings Historisch Jaarboek.''
functie-elders Gramsbergen

Graag geven wij onze boeken een "nieuwe kans" op een "functie elders". Na bestelling ontvangt u z.s.m van ons een bevestiging met betaalgegevens. Na betaling wordt het boek z.s.m verzonden. Geen bericht ontvangen ? Controleer dan aub uw spam. Soms komt het voor dat een boek reeds verkocht is via een ander verkoopkanaal of op een boekenmarkt. Bij voorbaat onze excuses voor dit ongemak.
Ons complete aanbod vindt u door door rechtsboven (zoeken) de naam functie-elders in te vullen. Meerdere boeken tegelijk in één koop verzacht -enigszins- de financiële pijn van de verzendkosten

Ongezien een boek verkopen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Ons streven is dat vertrouwen waar te maken !

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel functie-elders.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met functie-elders
  • Na uw bestelling ontvangen u en functie-elders een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van functie-elders vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • functie-elders kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren