Titel

Koning Hollewijn / 3 / druk 1

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060710654

Uitgever

Skarabee B.V., Uitgeverij

Prijs

1,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Versterkt werk / harde kaft paperback verwijderd werk uit de bibliotheek. Zwaar gelezen toestand

Meer info
Marten Toonder, de meester van het beeldverhaal Olie B. Bommel heeft naast deze alom bekende figuur ook meesterlijke verhalen geschreven met als hoofdpersoon Koning Hollewijn. Koning Hollewijn zetelt op zijn troon en met minister-president Drs. Dreutel, detective Euvel en paleisbediende Plichtpleger beleefd zijne majesteit opnieuw de meest schokkende avonturen.  

Deel 3 bestaat uit een drietal verhalen te weten; Koning Hollewijn en "De Flutters", "De Lorrocraat" en "Het dubele leven".

De Flutters:
In de jaren 1950 gebruikte men het woord 'flut' voor iets dat waardeloos en volstrekt overbodig was. In De flutters ontmoet Wiebeline een dichter die insecten heeft leren zingen en dansen. Als je naar ze luistert verdiepen zij je gevoelsleven. Toevallig ziet de heer Daalder op het paleis de flutter van Wiebeline en dan ruikt hij handel. Iedereen lijkt er beter van te worden, maar aan het eind blijkt de werkelijkheid toch anders in elkaar te steken.

De Lorrocraat":
In 1955 waren er in verre landen conflicten, opstanden en machtswisselingen.

In Cambodja deed prins Norodom Sihanoek afstand van de troon om deel re nemen aan de politiek. Marten Toonder volgde de krantenberichten en zo gaat Hollewijn dan ook op staatsbezoek bij prins Ostoternok - De lorroeraat - en generaal Gnoek van Boven-Lordanië, Hier heerst geen vrijheid maar 'Orrocratie, die een farce maakt van democratische waarden. Wederom, een "lor' is een vod, een ding zonder waarde.

Het dubbele leven:
Het dubbele leven is een beklemmend verhaal. In de reeks Hollewijn-verhalen een unieke vertelling. Nooit zal Hollewijns leven zo in gevaar zijn gebracht als in deze geschiedenis. De lezer zal zich al snel verbazen over de weerbaarheid van deze toch zo beschouwelijke hoofdfiguur. Hij blijkt een baasje te zijn dat, als de nood aan de man is, van handelen weet. Niet het uiterlijk maar het innerlijk bepaalt wie de ware koning is. Aldus de wijze les die hij ons verstrekt. Elke ook nu levende monarch zal eens worden geconfronteerd
met dit gegeven!
Afbeeldingen
Toonder, M. - Koning Hollewijn / 3 / druk 1
BK Boeken Hilversum

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BK Boeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BK Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en BK Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BK Boeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BK Boeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren