Titel

Harriette Wilson's Memoirs of Herself and Others. With a Preface by James Laver.

Schrijver
Uitgever

Prijs

200,00(Excl. verzendkosten)

Meer info
Londen, Peter Davies, 1929. Linnen. xvi, 672 p. Met kleurig frontispice. Herdruk naar de eerste uitgave van 1825. Band niet helemaal fris. Naampje van een vorige eigenaar op schutblad en titelpagina. Op de binnenkant van het voorplat staat een handgeschreven opdracht van E. du Perron aan Everard Bouws: 'To our dear Bows,/ who will love this here female/ for her refined dress-and-manners. / EdP./ To say nothing of her wit & temperament.' Het omvangrijke boek is de autobiografie van een Engelse courtisane (1786-1845). E. du Perron schonk dit boek aan zijn vriend Everard Bouws, vermoedelijk begin 1931. Hij refereert eenmaal aan haar in een brief aan Bouws van 17 januari 1931, waarin het gaat over relaties met vrouwen, meer bepaald die van vrienden. Eddy raadt Everardus niet met Darja Collin te beginnen (zoals Slauerhoff wel met Clara Eggink lijkt te hebben aangepapt). Elizabeth de Roos, is dat niet een idee? 'Inspireer je op Harriette Wilson (...). Wees Pygmalion en maak van Bep de Roos the Twentieth-Century's Genuine and Unimitable Dutch Galathea! Of van een ander, maar please respect het kleine plekje grond, waar Slau zijn piratenvlag heeft geplant...' Curieus, want een jaar later zou Du Perron zelf met Elizabeth de Roos trouwen. Dat maakt dit boek tot een interessant perronmonumentje!
Fokas Holthuis Den Haag

Bezoek onze rijk geïllustreerde website en abonneer u gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Fokas Holthuis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Fokas Holthuis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fokas Holthuis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fokas Holthuis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Fokas Holthuis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren