Titel

Schaduw over Afrika

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789023993100

Uitgever

Mozaïek

Prijs

3,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

223pp, 2009, paperback, in goede staat, deukje zie foto

Meer info
Zuid-Afrika, 1906. Als Francine’s man is omgekomen in de Boerenoorlog, wordt zij samen met veel andere blanke vrouwen vastgezet in een Engels kamp. Ze maakt er verschrikkelijke dingen mee. Toch vindt ze er ook, opnieuw, liefde. Dan duikt kort na Francine’s vrijlating haar man weer op. Kenia, 1945. Francine’s dochter Maia woont met haar gezin op een boerderij in Kenia. De oorspronkelijke bewoners van Kenia strijden voor onafhankelijkheid en Maia voelt het onheil naderen. Terwijl haar man de jungle in trekt om de vrijheidsstrijders een halt toe te roepen, blijft zijn gezin onbeschermd achter. Zuid-Afrika, 1970. Studente Christine, dochter van Maia, is geobsedeerd door een vraag: waarom heeft mijn vader me in de steek gelaten? Ze besluit terug te gaan naar Kenia. Wat ze daar vindt, overtreft al haar verwachtingen. Deze roman vormt het verhaal van drie generaties vrouwen die de moed en de liefde vinden om stand te houden in zware omstandigheden. Een prachtig tijdsbeeld dat ontroerend dichtbij komt. Connie Luyt woont in Pretoria, Zuid-Afrika, en heeft al enkele romans en korte verhalen op haar naam staan. Schaduw over Afrika is haar Nederlandse debuut. Zowel in plot, aandacht voor detail als stijl is dit een genot om te lezen.
Afbeeldingen
Luyt, Connie - Schaduw over Afrika
Luyt, Connie - Schaduw over Afrika
Luyt, Connie - Schaduw over Afrika
Axel Axel

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Axel.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Axel
  • Na uw bestelling ontvangen u en Axel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Axel vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Axel kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren