Titel

De topografische gids van Nederland

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789789080304

Uitgever

Filatop

Prijs

30,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

Als nieuw en Oorspronkelijke prijs: 125 gulden

Meer info
De auteur is vijf jaar zoet geweest met het inventariseren van alle 15.000 verschillende gemeenten, steden, wijken, dorpen en vooral buurtschappen. Het unieke en nieuwe van dit boek is dat het de nadruk legt op de relatief onbekende dorpen en buurtschappen in Nederland. Over de grootste 5.000 plaatsen zijn al voldoende boeken verschenen. Dit boek zet de 10.000 kleinste plaatsen in de schijnwerpers. Het wil u stimuleren op ontdekkingsreis te gaan door het 'onbekende Nederland', door u van de gebaande paden af te laten wijken. Hierdoor leert u uw eigen land pas écht kennen.
De afgelopen eeuwen is veel afgebroken, maar er zijn ook veel waardevolle cultuurlandschappen bewaard gebleven. Dit boek propageert dat het de moeite waard is ons in te spannen om zoveel mogelijk hiervan te behouden; wat eenmaal is afgebroken, krijg je immers nooit meer terug...
Het formaat van dit boek is handzaam, opdat u het op uw reizen als vraagbaak kunt meenemen. Gaat u naar het buitenland op vakantie omdat u 'Nederland wel gezien heeft'? Lees dit boek en u bent voor jaren van deze gedachte genezen..
De Topografische gids van Nederland, vervaardigd door de hoofdredacteur van Plaatsengids.nl Frank van den Hoven, is in feite de opvolger van Van Goor's Aardrijkskundige woordenboek van Nederland, 3e druk, 1968. Bondige beschrijving van alle 15.000 huidige en (sinds begin 19e eeuw) verdwenen plaatsnamen, maar ook woonwijken en bedrijventerreinen (omdat dat vroeger vaak ook woonplaatsen zijn geweest). Innovatief t.o.v. voorgaande aardrijkskundige woordenboek is dat de plaatsen qua gemeente niet alleen een momentopname zijn van het jaar van uitgave, zoals voorheen gebruikelijk was, maar dat je altijd kunt vinden tot wanneer een plaats onder welke gemeente heeft gevalle, en evt. tot wanneer zelf een zelfstandige gemeente is geweest, zodat je wat dat betreft voor het eerst met 1 boek kunt volstaan.
Het boek is uitverkocht. Incidenteel is het tweedehands nog te verkrijgen.
Deze gids informeert u over aspecten als ligging, geschiedenis, inwonertallen, oorsprong van plaatsnamen, postkantoren en bezienswaardigheden.
Kortom, een naslagwerk waar u jaren plezier van heeft!
Bondige beschrijving van alle 15.000 huidige en (sinds begin 19e eeuw) verdwenen plaatsnamen, maar ook woonwijken en bedrijventerreinen (omdat dat vroeger vaak ook woonplaatsen zijn geweest). Innovatief t.o.v. voorgaande aardrijkskundige woordenboek is dat de plaatsen qua gemeente niet alleen een momentopname zijn van het jaar van uitgave, zoals voorheen gebruikelijk was, maar dat je altijd kunt vinden tot wanneer een plaats onder welke gemeente heeft gevalle, en evt. tot wanneer zelf een zelfstandige gemeente is geweest, zodat je wat dat betreft voor het eerst met 1 boek kunt volstaan.

Bindwijze Hardcover
Aantal pagina's 795
Kaarten inbegrepen Ja
Illustraties Nee
Gewicht 1645 g
Studieboek Nee
Verpakking breedte 175 mm
Verpakking hoogte 56 mm
Verpakking lengte 246 mm
Afbeeldingen
Frank van den Hoven - De topografische gids van Nederland
BOEKENVLOED Putte

Gespecialiseerd in boeken over de geschiedenis in het algemeen en de Nederlanden in het bijzonder. Bijna uitsluitend non-fiction.
Eveneens gespecialiseerd in Genealogie (familiekunde) en heemkunde.
Grote verzameling lokale schrijvers zoals Ernest Claes en Felix Timmermans.
Hou éénieder die bestelt correct op de hoogte bij iedere stand van de transactie en sta bekend voor een degelijke verpakking en snelle behandeling. Woon in omgeving van Mechelen.
Bij een andere webwinkel kreeg ik de hoogst mogelijk score en zo wil ik verder doen op deze webwinkel.
5 30
4 0
3 0
2 0
1 0
Ervaringen van anderen (30) : Geen enkele was negatief.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel BOEKENVLOED.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met BOEKENVLOED
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOEKENVLOED een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOEKENVLOED vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • BOEKENVLOED kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren