Titel

Een tijdelijk onderdak

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029539425

Uitgever

De Arbeiderspers

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2015, 72pp, paperback, IN PERFECTE STAAT,

Meer info
Uitverkoopprijs
In Een tijdelijk onderdak heeft de poëzie van Lut de Block een bestemming gevonden, indachtig de uitspraak van Edmund Jabès 'dat schrijvers allemaal zwervende zijn en dat het boek de enige plek is waar ze tijdelijk onderdak kunnen vinden'. Hier wordt dat onderdak geboden aan een poëzie die, zoals gebruikelijk bij De Block, de natuur en het verglijden van de seizoenen tot onderwerp heeft, maar veeleer dan het landschap zelf, brengt ze het emotionele landschap in kaart. Lut de Blocks poëziedebuut Vader in 1984 werd meteen bekroond met de Yang Poëzieprijs. Sinds halverwege de jaren negentig wordt haar poëzie uitgegeven door De Arbeiderspers. Daar verschenen achtereenvolgens de bundels Entre deux mers (1997), De luwte van het late middaguur (2002) en Het onverborgene (2006). In 2014 verscheen een bloemlezing van haar werk, onder te titel Af & Toe. De pers over het werk van Lut de Block * 'Het bronst en vonkt in haar gedichten, het ruikt er naar zwellend fruit, het klinkt er naar broedse tortels.' -Peter de Boer in Trouw * 'Tussen hitsig en teder, en dan is haar poëzie op haar sterkst.' - Koen Vergeer in De Morgen
Afbeeldingen
Block, Lut de - Een tijdelijk onderdak
Block, Lut de - Een tijdelijk onderdak
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren