Titel

Wonen tussen groen en water /Tussen natuur en cultuur

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789464376036

Uitgever

VSW

Prijs

24,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2022 ,1e druk ,106pp ,hardcover ,afbeeldingen ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Voor de Eerste Wereldoorlog is Hillegersberg een klein dorp rondom de Hillegondakerk op de heuvel. Ter hoogte van de Kleiweg ligt, tussen de Berghweg en de Rotte, het gehucht De Koot. Aan de Rotte ligt al eeuwen de gemeenschap Terbregge. Aan het eind van de Kleiweg ligt het gehucht Schiebroek, dat onderdeel is van Overschie. De afgelopen eeuw is tussen deze woonkernen veel gebouwd. De voormalige dorpen Hillegersberg en Schiebroek zijn in 1941 geannexeerd door Rotterdam.
Het stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek ligt aanvankelijk tussen de Wilgenplas en de Rotte, met daartussen de Bergse plassen. Het gebied heeft niet alleen veel water, maar ook veel groen. Schiebroek wordt een tuindorp, Hillegersberg wordt naar het noorden uitgebreid met 110-Morgen en ten noorden van de Molenlaan tot aan het Bergse Bos. Sinds deze eeuw is de bebouwing verder de Rotte overgestoken in de wijk Nieuw Terbregge. De ideeën over stedenbouw veranderen mee met de heersende culture opvattingen in verschillende perioden. Deze verschillen zijn ook duidelijk waarneembaar in Hillegersberg-Schiebroek. Het gebied kent een verscheidenheid aan wijken met elk een eigen karakter.
De Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud (VSW) onderkent en waardeert deze gelaagdheid. De VSW komt op voor het behoud van het cultureel erfgoed uit de verschillende perioden. Ter gelegenheid van haar 45-jarige bestaan geeft het dit boek uit. Met daarin 45 prachtige foto’s van nu, die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt. En met 45 korte beschrijvingen van de historie, de toekomstige uitdagingen en de sociaal-culturele gemeenschappen die in de wijken zijn ontstaan.
Afbeeldingen
Henk Koetsveld - Wonen tussen groen en water /Tussen natuur en cultuur
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren