Titel

D-day 6 juni 1944 - Een uniek historisch overzicht van de landing in Normandië

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Deltas

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in mooie staat

Meer info
Geen andere dag was zo belangrijk voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog als 6 juni 1944, Na maanden van uiterst zorgvuldige voorbereiding zorgden zo'n 7000 vliegtuigen en meer dan 132.000 Britse, Amerikaanse en Canadese manschappen op de stranden van Normandië voor de grootste militaire landing die de mensheid ooit zag. Het succes van deze indrukwekkende operatie hing aan een zijden draadje door de kwetsbaarheid van de geallieerde troepen tegenover de sterk beveiligde Duitse machinegeweren. Maar dankzij de late reactie van de nazi-top en vooral de moed en opoffering van duizenden jonge mannen zou het tij op die dag definitief keren: daarna moest het Derde Rijk zich langzaam maar zeker terugtrekken.

Will Fowler biedt in dit boek een gedetailleerd overzicht van deze cruciale zomerdag in 1944. Voor een goed begrip wordt in de eerste hoofdstukken stilgestaan bij de grootschalige voorbereidingen en de verschillende plannen waarmee de geallieerden het Duitse leger wilden misleiden. Daarna wordt aandacht besteed aan de landing van parachutisten en zweefvliegers, die het achterland moesten veiligstellen, en de soms dramatische toestanden waarin ze terechtkwamen. De gebeurtenissen en ontwikkelingen in elk van de vijf landingszones - Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword - worden in de daaropvolgende hoofdstukken uitvoerig besproken en geëvalueerd. Met tal van authentieke foto's, speciaal voor dit boek ontwikkelde kaarten en persoonlijke getuigenissen van beide partijen is dit boek een uniek document over de langste dag van de Tweede Wereldoorlog.
Afbeeldingen
Fowler, Will - D-day 6 juni 1944 - Een uniek historisch overzicht van de landing in Normandië
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren