Titel

Het lelietheater

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789050002165

Uitgever

Pockethuis

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, 53e druk 2003, 659 pagina’s, lichte gebruikssporen.

Meer info
Het Lelietheater, auteur Lulu Wang.

Het Lelietheater speelt zich af in de jaren 1971-1974, de periode waarin de Culturele Revolutie haar hoogtepunt beleefde. In een zeer eigen en lyrische stijl beschrijft Lulu Wang deze turbulente wereld gezien vanuit Lian, een meisje van twaalf, dertien jaar. Vol verbazing beziet Lian het gedrag van de volwassenen om haar heen. Onder hen bevinden zich niet alleen verklikkers en opportunisten, sadisten en machtswellustelingen, maar ook mensen die zichzelf opofferen en mensen die hun integriteit niet verliezen. Tevens is Het Lelietheater het hartverscheurende verslag van een onmogelijke vriendschap tussen twee meisjes uit verschillende kasten.

Lian behoort tot de eerste kaste; haar ouders zijn intellectuelen, en om die reden verbannen naar strafkampen. Nadat bij Lian een huidziekte is geconstateerd krijgt ze toestemming om zich bij haar moeder te voegen. In het kamp weet ze zich omringd door de crème de la crème van de Chinese intellectuelen. Ze krijgt onder meer les van de beroemde professor Qin; haar lessen vertelt ze door aan de kikkers en krekels in een achter het kamp gelegen meer, dat ze tot 'lelietheater' heeft omgedoopt.

Eerste druk januari 1997, laatste druk december 2012.
Afbeeldingen
Wang, Lulu - Het lelietheater
Boekhuis Westervoort Westervoort

Boeken zijn zonder verzendkosten op te halen in Westervoort. Brievenbuspost wordt verzonden met PostNL vanaf 3,65, pakketpost binnen Nederland met PostNL 6,95. Verzendkosten naar België 6,90(pakket), naar Duitsland 7,00 (klein pakket) of 8,50 (pakket) met DPD. Er worden naast de verzendkosten geen extra kosten gerekend.

NB: Reactie volgt altijd binnen 24 uur! Check altijd ook uw spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhuis Westervoort.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhuis Westervoort
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhuis Westervoort een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhuis Westervoort vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhuis Westervoort kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren