Titel

Anne Frank, mijn beste vriendin

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789020620993

Uitgever

Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.

Prijs

6,00

Bijzonderheden

1999, 157pp, Gebonden met stofomslag, in goede staat

Meer info
Anne Frank mijn beste vriendin is het verhaal van Hanneli Goslar en haar beste vriendin Anne Frank: ’s werelds beroemdste dagboekschrijfster en slachtoffer van de Holocaust. Ook Hanneli maakte als joods meisje de verschrikkingen van de oorlog mee.Meer dan twee jaar lang zat Anne Frank in de oorlog ondergedoken in een achterhuis in Amsterdam, om te ontkomen aan de Duitsers die alle Joden oppakten en naar concentratiekampen brachten. Alles wat ze meemaakte, haar gedachten en dromen vertrouwde Anne toe aan haar dagboek. Hoewel ze met acht mensen in een paar kleine kamertjes moest leven en nooit naar buiten kon, had ze het idee dat zij had geboft. Ze hoorde hoe al hun joodse kennissen werden opgepakt en in veewagons naar kampen werden getransporteerd waar ze haast niets te eten kregen. Anne wist dat velen ten dode waren opgeschreven.
Op 27 november 1943 vertelde Anne haar dagboek hoe ze had gedroomd over Hanneli Goslar, het meisje dat vroeger haar beste vriendin was: ‘Kon ik haar maar helpen. Waarom werd ik uitverkoren om te leven en moest zij wellicht sterven? Waarom zijn wij nu zo ver van elkander?’ Maar Anne was niet uitverkoren om te leven. Haar onderduikadres werd verraden en Anne overleed in een concentratiekamp.

Hanneli Goslar overleefde de verschrikkingen van de oorlog wel. Toen haar werd gevraagd of ze over haar herinneringen aan Anne Frank wilde vertellen, moest ze daar diep over nadenken, omdat veel van die herinneringen zo pijnlijk zijn. Toch heeft ze het gedaan, omdat ze vindt dat iedereen moet weten wat er met haar vriendin en haar is gebeurd vanaf het moment dat het dagboek eindigt. Hoe vreselijk dat verhaal ook is.
Afbeeldingen
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Alison Leslie Gold - Anne Frank, mijn beste vriendin
Banien Nieuwegein

Welkom bij Banien Boeken, in- en verkoper van tweedehands boeken. Niet alle boeken zijn voorzien van foto's, de staat van de boeken wordt altijd zo goed mogelijk beschreven. Voor meer informatie en/of foto's over bepaalde boeken, stuur gerust een bericht.

Bij grotere boeken/pakketen, verzending naar DHL-punt is op verzoek mogelijk en vaak goedkoper.
Bestellingen worden verzonden na betaling.
Let op, voor verzending buiten Nederland zijn de verzendkosten hoger.

Soms komt het voor dat een mail binnenkomt in uw spam.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Banien.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Banien
  • Na uw bestelling ontvangen u en Banien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Banien vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Banien kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren