Titel

Gaten in de muur / over een bijzondere maar vergeten samenwerking tussen kunstenaars en architecten tijdens de wederopbouw van Rotterdam

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789490631550

Uitgever

Diafragma, Uitgeverij

Prijs

14,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2018 ,DVD ,film ,documentaire ,Rotterdam ,nieuw ,nog in cellofaan

Meer info
Gaten in de Muur is een documentaire over een bijzondere maar vergeten samenwerking tussen kunstenaars en architecten tijdens de wederopbouw van Rotterdam. Al kort na het bombardement van 14 mei 1940 openen in Rotterdam de eerste noodwinkels, noodcafés en zelfs een noodbioscoop. Rond de bouw van deze noodvoorzieningen werden kunstenaars betrokken. Zij ontwierpen uithangborden, maakten gevelschilderingen en zelfs sculpturen in de publieke ruimte. Deze intensieve samenwerking tussen opdrachtgevers, kunstenaars en architecten kwam tot een hoogtepunt in de periode 1945-1970 toen de schaarste aan bouwmateriaal en grondstoffen groot was. Toch werd juist in die tijd de stad verrijkt met honderden kunstwerken: mozaïeken, glas-in-betonramen, baksteenreliëfs, wandkleden en wandschilderingen, plastieken, gevelsculpturen en monumentale beeldhouwwerken. Bijna onopgemerkt verdwijnen in de 21ste eeuw de laatste gebouwen en kunstwerken uit die wederopbouwtijd. Gaten in de muur vertelt hun verhaal. In een persoonlijke filmstijl neemt filmmaker en architect Jan Dirk Schouten de kijker mee op een verrassende tocht langs de vroegere iconen van de stad. Hij spreekt met historici, kunstenaars en architecten als Brita Bakema, Ger van Iersel, Siebe Thissen, Dikkie Scipio, Woody van Amen en Peter Struycken. Deze film schetst een zoektocht naar vergeten en vergeefse dromen en idealen van de wederopbouw in Rotterdam.
Afbeeldingen
Jan Dirk Schouten - Gaten in de muur / over een bijzondere maar vergeten samenwerking tussen kunstenaars en architecten tijdens de wederopbouw van Rotterdam
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren