Titel

Mus / Naruur en Cultuur van de Huismus

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Trion

Prijs

32,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover Als nieuw

Meer info
MUS
Natuur & cultuur van de huismus
In deze prachtige bundel wordt op luchtige wijze aandacht besteed aan de huismus, ons allerbekendste vogeltje, met schrijfsels van mensen die het diertje een warm hart toedragen. Kees Moeliker, conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (en bezorger in letterlijke zin van de Dominomus) en Kees Heij (de enige in Nederland die op de huismus is gepromoveerd) belichten de wetenschappelijke aspecten, Minouk van der Plas-Haarsma schetst een kalenderjaar uit het toch wel zware leven van de mus, Hans Peeters van Vogelbescherming Nederland vertelt ons over het werk dat vbn verricht om het beestje van de Rode Lijst van Bedreigde Vogels af te krijgen, waar hij (hoe krijgt-ie 't voor elkaar?!) sinds november 2004 op staat, Midas Dekkers verhaalt gloedvol over een zestal Beroemde Mussen, schilder Robin d'Arcy Shillcock houdt een kunsthistorische verhandeling over afbeeldingen van de mus door de laatste eeuwen heen, amateur-ornitholoog en filatelist Tom Loorij toont ons alles (echt alles!) wat er op postzegelgebied over de mus verschenen is en schrijver/filosoof Bert Keizer meent in een hilarisch stukje de oorzaak van de teloorgang van de huismus gevonden te hebben. En dan zijn er nog de po e, de schilderijen van ruim 25 kunstenaars en heel veel tekeningen van de keizer der mussentekenaars Peter Vos, over wie samensteller Peter M ller het waarom van diens liefde voor de mus onthult. Al deze extra elementen maken dit boek tot een waar genot voor oog en hart.
Productspecificaties
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren