Titel

Achter prikkeldraad en tralies, 2 delen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Vereniging Anarchistische Uitgeverij

Prijs

20,00

Bijzonderheden

1936, 2 delen, geb., hardcovers, geheel gave exemplaren, 325 en 336 blz

Meer info
De bekende anarcho-syndicalist Rudolf Rocker zat vier jaar in de gevangenis als "vijandelijke buitenlander" in Groot Brittannië wegens antimilitaristische activiteiten. Hij verzette zich samen met zijn vrouw Milly Witkop tegen het bloedvergieten van de Eerste Wereldoorlog.

Rocker voorspelde op 7 augustus 1914 “een periode van massamoorden op een schaal die de wereld nog niet eerder had gezien.” Hij viel de Tweede Internationale aan omdat deze zich niet verzette tegen het conflict. Rocker, Witkop en een aantal andere leden van Arbeter Fraint (Vriend van de Arbeider) openden samen een soepkeuken om de armen te ondersteunen tijdens de oorlog.

In oktober en november werd er een discussie tussen Rocker en Peter Kropotkin gepubliceerd in de Arbeter Fraint, waarbij Kropotkin de Geallieerden ondersteunde. Rocker bestreed hem en noemde de oorlog “in tegenspraak met alles waar we ooit voor hebben gevochten.”

Kort na de publicatie van dit statement werd Rocker op 2 december gearresteerd. Dit was deels ook wegens het anti-Duitse sentiment dat in Groot Brittannië heerste. De krant Arbeter Fraint werd onderdrukt vanaf 1915. De Joodse anarchistische beweging kwam de repressie nooit werkelijk te boven.

Met zijn memoires over die tijd, wilde Rocker aandacht schenken aan deze vaak vergeten episode uit de Eerste Wereldoorlog.
Kantelberg Marknesse

- boeken die vóór 15.00 uur worden besteld worden dezelfde dag zonder voorafgaande mededeling verzonden;
- omdat verzending uiterlijk de volgende dag plaatsvindt ontvangt u geen bericht meer van ons;
- er hoeft niet vooraf betaald te worden; de rekening zit bij het boek ingesloten; er kan ook vooraf met i-Deal betaald worden (niet voor het buitenland);
- er worden geen verpakkings- en handlingskosten in rekening gebracht; u betaalt alleen de portokosten extra;
- portokosten voor België t/m 2 kg 8,95; voor bestellingen uit andere landen ontvangt u eerst een mededeling met de portokosten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Kantelberg.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Kantelberg
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kantelberg een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kantelberg vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Kantelberg kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren