Titel

Fort Rammekens Een Habsburgse vesting aan de Schelde

Schrijver
Uitgever

, picture Publishing, 2023

Prijs

29,95

Verzendkosten

€ 6,99

Bijzonderheden

Formaat 210 x 297 mm, hardcover, 248 pagina's. Genaaid, gebonden. nieuwstaat. ISBN 9789492576583.

Meer info
Dit overzicht van de geschiedenis van Fort Rammekens verschijnt precies 475 jaar nadat men in 1547 met de bouw begon. Toentertijd was het een van de eerste moderne vestingen met bastions in Nederland. Het fort zou niet alleen het eiland Walcheren en de toegang tot de haven van Middelburg beschermen, maar ook de Schelde als poort tot Vlaanderen en Brabant; de economische motor en het bestuurscentrum van het Habsburgse Rijk moesten immers tegen Frankrijk worden verdedigd. De eeuwen erna zou Fort Rammekens verschillende functies vervullen. In de tachtigjarige oorlog was het van essentieel belang voor de controle over Walcheren. De Rede van Rammekens vormde vanaf de Middeleeuwen de belangrijkste havenplaats van het eiland. Als verdediging tegen de Engelsen in de vroeg-negentiende eeuw werd het door Napoleon grondig verbouwd, om tijdens de Tweede Wereldoorlog op last van de Duitse bezetter in een verdedigingslinie tegen de geallieerden op te gaan. Nu heeft Fort Rammekens vooral betekenis als monument van geschiedenis, kunst en natuur. Een cultuurpodium en toeristische attractie in een bijzonder gebied. Staatsbosbeheer ? sinds 1972 eigenaar van het fort ? lost met het verschijnen van dit boek een belofte in: het publiektoegankelijk maken van de onderzoeksgegevens uit de periode 2011-2013 waarin Fort Rammekens een uitgebreide consolidatie onderging. De bouwsporen die bij deze werkzaamheden tevoorschijn kwamen, werpen in combinatie met uitvoerig archiefonderzoek nieuw licht op de geschiedenis van deze doorleefde vesting.
Afbeeldingen
Jan van der Hoeve en Bram Silkens Erik Jan Brans, Bas Chamuleau, Karel Leeftink, Marc Machielse, Radboud Mensonides, Hans Sakkers, Robert Jan Soer, Ad Tramper - Fort Rammekens Een Habsburgse vesting aan de Schelde
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Erik Tonen Books.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren