Titel

Beste Boeken voor Jonge Lezers (De treffende gelijkenis / Robin Hood / Camera Obscura / Bacteriënjagers

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

The Reader's Digest NV, Amsterdam, 1979

Prijs

4,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden (zonder stofomslag), 511 bladzijden

Meer info
De treffende gelijkenis - E. Philips Oppenheim
Afrika, net voor de Eerste Wereldoorlog. Sir Everard Dominey ontmoet een oude schoolvriend ergens in het midden van niemandsland. Het is baron von Ragastein, een Duitser. Iedereen zei al dat ze sprekend op elkaar leken, maar nu ziet Sir Dominey er niet zo goed uit, dankzij jarenlange uitspattingen en de tragedie die hem jaren geleden Engeland deed verlaten. Baron von Ragastein heeft ook een tragedie achter zich gelaten, maar hij heeft meer discipline, en is in betere conditie en vastbesloten voor zijn land te werken. Nu heeft hij de missie in Engeland een poot aan de grond te krijgen voordat de uiteindelijke oorlog begint. De ontmoeting met zijn dubbelganger lijkt precies te zijn wat hij nodig heeft. Hij laat Sir Dominey in de wildernis van Afrika verdwijnen, en reist af naar Engeland. Maar om de persoonsverwisseling te laten slagen moet hij uit zien te vinden hoe om te gaan met de twee vrouwen die zijn plannen kunnen laten mislukken. De tragedie's van beide mannen hadden ieder te maken met een vrouw, en die zijn allebei in Engeland, en geen van beiden is ervan overtuigd dat de Sir Dominey die naar Engeland is teruggekeerd de echte is...

Robin Hood - Howard Pyle
In het Engeland van de middeleeuwen werden tal van drieste verhalen verteld en romantische balladen gezongen over Robin Hood - de manmoedige vogelvrijverklaarde, die zich verstoutte de rijken te bestelen ten einde met gulle hand de armen te bedenken. Evenals koning Arthur is hij een legendarische figuur, zij het dat Arthur een held was van het ridderwezen, en Robin Hood de geliefde voorvechter van de boerenstand.

Camera Obscura - Hildebrand
De Camera Obscura is een verzameling verhalen van uiteenlopende lengte. De vier langste en tevens bekendste verhalen zijn: De familie Stastok, Een oude kennis, De familie Kegge, en Gerrit Witse. In elk van die verhalen neemt Hildebrand op ironische wijze de Hollandse kleinburgerlijkheid op de hak.

Bacteriënjagers - Paul de Kruif
Tegenwoordig kan weliswaar ieder kind met behulp van een speelgoedmicroscoop de levende wezens in een druppel slootwater bekijken, maar dat neemt niet weg dat deze miniatuurwereld als verschijnsel nog even boeiend is als driehonderd jaar geleden, toen de vrijwel ongeletterde Antonie van Leeuwenhoek, die zich, louter uit liefhebberij, toelegde op het slijpen van lenzen, als eerste het wonder van het micro-organisme aanschouwde. De levensgeschiedenis van deze eerste bacteriënjager, evenals die van de na hem komende pioniers die met inzet van hun gehele persoonlijkheid het terrein der wetenschap hebben verruimd - mannen als Koch, Pasteur, Ross en Walter Reed - dwingt de grootste eerbied af.
In 'Bacteriënjagers' schildert Paul de Kruif ons de schier onoverkomelijke moeilijkheden die deze pioniers hebben moeten overwinnen om tot hun doel te geraken, de raadselen waarvoor zij zich geplaatst zagen te ontwarren en hun zo moeizaam verworven kennis in dienst te stellen van de lijdende mensheid.
Afbeeldingen
Diverse auteurs (zie meer info) - Beste Boeken voor Jonge Lezers (De treffende gelijkenis / Robin Hood / Camera Obscura / Bacteriënjagers
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Leesluis.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren