Titel

Bij nader inzien

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789028205871

Uitgever

Oorschot, G.A. van

Prijs

10,00

Bijzonderheden

1998 8e druk / paperback / 1207 pag. / 937 gram / gelezen en in goede staat; wel rimpel in rug en sterk verkleurde rug (zie foto's)

Meer info
De roman "Bij nader inzien", voor het eerst in 1963 verschenen, is de fascinerende beschrijving van een groep studenten Nederlands in Amsterdam tussen 1946 en 1953. Met een grote rijkdom aan onvergetelijke details weet J.J. Voskuil de typisch naoorlogse atmosfeer van het studentenleven uit die tijd op te roepen. Vooral via de talloze op studentenkamers gevoerde discussies, waarin de literatuur een belangrijke rol speelt, raakt de lezer heel geleidelijk bekend met de persoonlijkheid van elk der personages. Het denken in 'vriend en vijand', zo karakteristiek voor het tijdschrift Forum uit de jaren '30 van het twintigste-eeuwse Nederland, is ook bij hen terug te vinden, evenals de nadruk op intelligentie en de afkeer van wetenschap.
J.J. Voskuil (Den Haag, 1926) weet met groot psychologisch inzicht de subtiele machtsverschuivingen tussen de vrienden aan te geven.
Maarten Koning, alter-ego van de schrijver, leert zichzelf bij stukjes en beetjes kennen door te letten op hoe hij reageert op situaties, waarin hij alleen is, of met anderen. Een centrale vraag bij dit alles is: wat betekent vriendschap. Op het eind van het boek blijkt , dat bij nader inzien vriendschap niets te betekenen heeft.
Afbeeldingen
Voskuil, J.J. - Bij nader inzien
Voskuil, J.J. - Bij nader inzien
Voskuil, J.J. - Bij nader inzien
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Koos Tak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren