Titel

Doolhoven en labyrinten in Nederland / gids

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789069060392

Uitgever

De Hef

Prijs

8,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback, 127 p.

Meer info
Ietwat beschadigd, verder in goede staat.

Van oudsher hebben labyrinten en doolhoven tot de verbeelding gesproken. Er zijn eeuwenoude voorbeelden aangetroffen in streken rond de Middellandse Zee, in noordwest Europa tot in Scandinavië toe. Ook in Zuidoost Azië en bij Noord-Amerikaanse indianenstammen was deze cultuurvorm bekend. De symboliek ervan speelde een rol in de Griekse mythologie, maar ook in katholieke kathedralen.
In de tuinen van buitenplaatsen en kastelen vermaakte de elite zich in doolhoven van geschoren hagen. In de eerste speeltuinen voor het volk en op kermissen vormde een doolhof dikwijls de hoofdattractie. In de hippietijd ontstond er onder kunstenaars een hernieuwde belangstelling voor het spirituele element van het labyrint.
Ook Nederland kent een indrukwekkend verleden en heden aan doolhoven en labyrinten. Voor het eerst zijn alle toegankelijke voorbeelden samengebracht in een handzame gids. De gids bevat een uitgebreide ontwikkelingsgeschiedenis, maar ook handige tips voor her oplossen van doolhoven en hoe zelf een doolhof aan te leggen.
Afbeeldingen
Backer, A.M. - Doolhoven en labyrinten in Nederland / gids
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren