Titel

De Broodschrijver / over de Herman Brood-biografie van Bart Chabot

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789038859316

Uitgever

Nijgh & Van Ditmar

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2006, 80 pagina's, paperback, in goede staat.

Meer info
De vier boeken die Bart Chabot schreef met als hoofdpersoon zijn vriend, de muzikant-schilder-dichter Herman Brood (1946-2001), zijn bepaald niet onopgemerkt gebleven. Maar het succes kwam niet vanzelf, zelfs niet in de eerste periode na publicatie van Broodje gezond, het eerste deel. Over de ontstaansgeschiedenis van deze unieke tetralogie, en de voor Nederlandse begrippen ongebruikelijke vorm die Chabot vond -het onderwerp van de biografie loopt daar immers zelf in rond, de biograaf maakt de laatste tragische jaren van Brood van zeer dichtbij mee-, kan niemand mooiere verhalen vertellen dan Bart Chabot zelf. Dat doet hij dan ook in vier uitvoerige gesprekken die Volkskrant-literatuurcriticus Ajran Peters met hem voerde in de zomer van 2005. Ze vonden plaats op even zovele strategische plekken in Amsterdam-Zuid en -Centrum, die de lezer van de Brood-biografie bekend zullen voorkomen. Bart Chabot over een hoogst bijzondere vriend, een onnavolgbare kunstenaar, over de offers die hij zich als biograaf moest getroosten, het emotionerende moment dat Brood stierf en Chabot nog maar halverwege zijn project was, en de vier meesterlijke boeken waarmee hij zijn 'monumentje voor Herman' heeft neergezet.
Afbeeldingen
Peters, Arjan - De Broodschrijver / over de Herman Brood-biografie van Bart Chabot
Peters, Arjan - De Broodschrijver / over de Herman Brood-biografie van Bart Chabot
Peters, Arjan - De Broodschrijver / over de Herman Brood-biografie van Bart Chabot
boekenliefhebber Apeldoorn

Alle boeken worden met de grootst mogelijke inzet ingepakt en verzonden. De verzending is voor risico van de koper.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekenliefhebber.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekenliefhebber
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenliefhebber een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenliefhebber vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekenliefhebber kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren