Titel

Geintegreerde behandeling van dubbele diagnose / een richtlijn voor effectieve behandeling

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789058981868

Uitgever

De Tijdstroom

Prijs

30,00

Bijzonderheden

2011, gebonden, 600 blz. rug iets verkleurd, verder keurig

Meer info
Professionals in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg komen vaak in aanraking met cli nten met psychiatrische symptomen en problemen die verband houden met hun alcohol- of drugsgebruik. Dit boek gaat over de manier waarop mensen met een historie van middelenmisbruik en comorbide psychiatrische stoornissen geholpen kunnen worden om met hun ziekte om te gaan, persoonlijke doelen te ontwikkelen en na te streven, en hun leven weer op te pakken. De sleutel tot een effectieve behandeling van cli nten met een dubbele diagnose is de naadloze integratie van psychiatrische interventies en interventies voor middelenmisbruik. Op die manier is een samenhangend en eensluidend zorgsysteem te cre ren. In dit boek wordt een handreiking gegeven voor het opzetten, organiseren, leveren en evalueren van ge ntegreerde hulpverlening aan mensen met een dubbele diagnose.
Ge ntegreerde behandeling van dubbele diagnose is een vertaling van het Amerikaanse boek Integrated treatment for dual disorders, geschreven door Kim T. Mueser en anderen. Dit boek, dat inmiddels doorgaat voor een standaardwerk voor iedereen die met dubbele- diagnosecli nten werkt, heeft nog niets aan zeggenschap en relevantie ingeboet. De hier beschreven behandelmethode, ook wel IDDT genoemd (integrated dual disorder treatment), wordt in een groeiend aantal Nederlandse instellingen toegepast. Het ontbrak tot nu toe echter aan een heldere Nederlandstalige instructie die alle aspecten beschrijft van de behandeling voor cli nten met een dubbele diagnose. Met deze vertaling hopen we hierin te voorzien. De vertaling van het boek is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD).
Dit boek is bedoeld voor begeleiders en behandelaars die de essentële interventies uitvoeren en voor managers die programma's voor dubbele diagnose opzetten. Het boek is tevens geschikt als naslagwerk voor cliënten, familieleden en andere hulpverleners die zich willen verdiepen in de behandeling van cliënten met een geïntegreerde, fasegerichte dubbele diagnose.
Afbeeldingen
Mueser, Kim T. / Noordsy, D.L. / Drake, R.E. / Fox, L. - Geintegreerde behandeling van dubbele diagnose / een richtlijn voor effectieve behandeling
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel J.M. v/d Meer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren