Titel

Zur Arbeit nach Holland - Naar de Nederlanden om te werken (2-talig, Nederlands en Duits)

Schrijver
Taal

Meertalig

Uitgever

Universität Osnabrück, in samenwerking met Museum Jannink, Enschede

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Grenzen zijn in het algemeen een belemmering. Ze verhinderen, dat producten, ideeën en mensen vrij naar elders kunnen bewegen en belemmeren daardoor de verdere ontwikkeling van de wereld. De gehele geschiedenis van de mensheid wordt gekenmerkt door mensen en volken die, om allerlei redenen, hun ,,Heimat,, verlaten hebben, om elders hun geluk te beproeven. Vaak waren er economische redenen om te vertrekken, maar ook ideologische belemmeringen thuis, deden vaak mensen bewegen naar elders te gaan. Daar was moed voor nodig. Men gaf het vertrouwde, het geborgene op, om dat in te ruilen voor het onzekere, het onbekende.

De studie ,,Zur Arbeit nach Holland" verhaalt van mensen uit het Osnabrücker land, die vertrokken, om in het buurland Holland een tijdelijk of permanent bestaan op te bouwen. En niet alleen uit Osnabrück zijn ze gekomen. Er zijn heel bekende nederlandse families, die oorspronkelijk uit Westphalen zijn gekomen en hier zeer succesvolle ondernemingen hebben gesticht. Ondanks een Verenigd Europa is er nog steeds sprake van grenzen. Dat is jammer. Immers bij een tekort aan arbeidskrachten in het ene land en een grote werkloosheid in het andere zou de migratie bevorderd moeten worden ten bate van beiden.

Door taalproblemen en nog steeds bestaande verschillen in regels, is deze beweging nog maar mondjesmaat op gang gekomen. Ik pleit er voor, dat wij als buren, er aan blijven werken deze hindernissen op te ruimen. De studie, die hier wordt beschreven, draagt er naar ik hoop toe bij, dat we dichter bij elkaar komen. Dat zou goed zijn voor beide landen.

Drs. A. G. van Leersum, Honorarkonsul der Bundesrepublik Deutschland
Afbeeldingen
Nolte-Schuster, Birgit & Jaap Vogel & Winfried Woesler - Zur Arbeit nach Holland - Naar de Nederlanden om te werken (2-talig, Nederlands en Duits)
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren