Titel

Michelangelo leven en werk

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9783836521246

Uitgever

Taschen GmbH, Köln 2010

Prijs

82,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Goed exemplaar

Meer info
Het complete werk: beeldhouwwerken, schilderijen, architectuur en tekeningen.
Nog voordat hij de leeftijd van dertig jaar had bereikt, had Michelangelo Buonarroti (1475-1564) al een beeld gemaakt van David en Pièta, twee van de beroemdste beeldhouwwerken uit de gehele kunstgeschiedenis. Net zoals zijn Florentijnse collega Leonardo da Vinci, was Michelangelo een genie en grote ster van de Renaissance. Beeldhouwer, schilder, architect en dichter, hij bracht zo´n niet te evenaren passie en unieke stijl aan in zijn werk dat zijn imitators de beweging ‘Maniërisme’ oprichtten in hun poging om zijn special touch te kopiëren. Zijn kroonprestatie, de adembenemende schilderijen op de muur achter het altaar en het plafond van de Sixtijnse kapel in het Vaticaan, trekt ieder jaar miljoenen kijkers. Zijn talent was zo groot dat Michelangelo door zijn tijdgenoten als een halfgod werd beschouwd en hij het onderwerp was van twee biografieën nog tijdens zijn leven.
Het eerste deel van dit boek concentreert zich op het leven en werk van Michelangelo met tekst en beelden, daarna presenteert het belangrijkste deel van het boek al zijn schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en architectonische plannen.
Afbeeldingen
Zöllner, Frank / Thoenes, Christof - Michelangelo leven en werk
Sound of Words Teteringen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Sound of Words.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Sound of Words
  • Na uw bestelling ontvangen u en Sound of Words een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Sound of Words vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Sound of Words kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren