Titel

Een arts van de wereld. Eetnische diversiteit in de medische praktijk

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789031391462

Uitgever

Bohn Stafleu van Loghum

Prijs

30,00

Bijzonderheden

2012, paperback, 220 blz. zeer goede staat

Meer info
De meeste artsen in Nederland ontmoeten de wereld in hun spreekkamer. Zij voelen zich echter niet altijd deskundig om met deze diversiteit van patiënten om te gaan en ervaren regelmatig problemen. Zo kan de kans op een bepaalde ziekte per etnische groep verschillen of de beleving van ziekte en gezondheid mede beïnvloed worden door iemands culturele achtergrond. Ook kunnen artsen zich voor dilemma's geplaatst zien die bijvoorbeeld voortkomen uit verschillende ideeën over behandeling. Zorgverlening aan etnische diverse patiënten vergt dan ook specifieke competenties, die te maken hebben met kennis, attitude, maar bijvoorbeeld ook met de vaardigheid om te gaan met een taalbarrière. Deze competenties maken deel uit van Raamplan 2009, de eindtermen van de opleiding tot basisarts.Een arts van de wereld neemt de lezer aan de hand van casuïstiek mee naar de spreekkamer. Het boek geeft inzicht in wat er lastig en bijzonder kan zijn in consulten van patiënten met een andere etnische achtergrond dan die van de arts. Het boek zet de lezer aan het denken en biedt praktische oplossingen voor herkenbare problemen en knelpunten. Door analyse van de casuïstiek, het geven van achtergrondinformatie en het stellen van vragen biedt het boek handvatten voor het omgaan met etnische diversiteit in de medische praktijk. Het boek is bestemd voor studenten geneeskunde, artsen in opleiding en alle in de gezondheidszorg werkzame artsen en andere medische beroepsgroepen.
Afbeeldingen
Suurmond, Jeanine, Seeleman, Conny, Stronks, Karien, Essink-Bot, Marie-Louise - Een arts van de wereld. Eetnische diversiteit in de medische praktijk
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel J.M. v/d Meer.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren