Titel

Vergeten Meesters Pieter Pourbus en de Brugse Schilderkunst van 1525 tot 1625

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789461614094

Uitgever

Snoeck

Prijs

15,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

2017, 320 pp, gebonden, nieuwstaat

Meer info
Onbekend maakt onbemind: dit geldt zeker voor de Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ambrosius Benson, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus en de familie Claeissens staan in de schaduw van hun voorgangers, de Vlaamse primitieven en hun tijdgenoten uit Antwerpen. De gouden eeuw van Brugge is voorbij en de afzetmarkt veranderd. Met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron ontstaat er in Brugge een geheel eigen stijl. Hoog tijd voor een focus op deze vergeten meesters!In het Brugge van de vroege zestiende eeuw heerst een stabiel economisch klimaat dat niet te vergelijken is met de hoogtijdagen uit de vijftiende eeuw. Een kleine maar rijke elite blijft kunst bestellen, maar globaal gezien neemt de vraag af, alhoewel de kwaliteit hoog blijft. Omstreeks diezelfde tijd verzamelen zich een aantal belangrijke humanisten. Erasmus noemt Brugge het 'Athene van het Noorden'. De catalogus biedt een staalkaart van de Brugse artistieke productie van 1525 tot 1625 met werken van Ambrosius Benson, Adriaen Isenbrant, Marcus Gerards, Lancelot Blondeel, Pieter Pourbus, Pieter, Antoon en Gillis Claeissens en Frans Pourbus. Bovendien wordt gefocust op de marketingkeuzes en de zoektocht naar nieuwe doelgroepen door deze kunstenaars. Ongekende topstukken worden samengebracht en bieden een krachtig beeld van inventiviteit in tijden van schaarste.
Nieuwstaat, steekt nog in de folie.
Afbeeldingen
Oosterwijk, Anne van - Vergeten Meesters   Pieter Pourbus en de Brugse Schilderkunst van 1525 tot 1625
't boekenmagazijn Kuringen

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't boekenmagazijn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren