Titel

The Perfect Eye

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789464366730

Uitgever

Hannibal Books

Prijs

45,00

Bijzonderheden

2022, pp, paperback

Meer info
Ode aan meesterfotograaf Werner Mantz In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw verwierf fotograaf Werner Mantz (1901–1983) bekendheid als architectuur- en industriefotograaf. Zijn fotografie neemt in de geschiedenis een unieke plek in door zijn beeldtaal, gebruik van natuur­lijk licht en vakmanschap. Mantz was een van de belangrijkste fotografen van het Nieuwe Bouwen en sloeg de brug tussen de vaak anonieme opdrachtfotografie en die van de modernis­tische, artistieke avant-gardebewegingen van het interbellum zoals het Bauhaus. In de jaren zeventig wordt Mantz zelfs de missing link in de internationale fotogeschiedenis genoemd. Tot op heden beperkten presentaties van zijn beelden zich tot thematische delen van zijn omvangrijke oeuvre. Deze monografie brengt daar verandering in en toont voor het eerst de veelzijdigheid van zijn werk. Werner Mantz – The Perfect Eye omvat ruim driehonderd overwegend vintage beelden, gaande van architectuurfotografie, reclamefoto’s en portretten van jong en oud, over industrie en mijnbouw, religieuze onderwerpen, winkels, restaurants en interieurs, tot wegen, openbare ruimten, landschappen en reisfoto’s. Het lijdt geen twijfel dat het oeuvre van Mantz tot de canon van de internationale fotografie behoort.
Afbeeldingen
Giertzberg, Frits, Huijts, Stijn, Smeets, Huub, Mantz, Werner, Mantz, Clément - The Perfect Eye
PassionforBooks Maastricht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel PassionforBooks.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met PassionforBooks
  • Na uw bestelling ontvangen u en PassionforBooks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van PassionforBooks vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • PassionforBooks kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren