Titel

Hundertwasser

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

14,00

Bijzonderheden

als nieuw, nieuwstaat

Meer info
Levendige kleuren, organische vormen en een afkeer van de geometrisch rechte lijn waren slechts enkele van de constante kenmerken in het werk van Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). De schilder, architectuurdokter en milieuactivist was een non-conformistische held die een baken van verbeeldingskracht en ideeën achterliet in gebouwen, schilderijen, manifesten, acties en meer. Het bekendste werk van Hundertwasser is waarschijnlijk het Hundertwasserhuis in Wenen, een structurele synthese van die vitaliteit en uniciteit die het hele levenswerk van de kunstenaar bepaalden. Voor Hundertwasser was de menselijke ellende het resultaat van rationeel, steriel, eentonig bouwen. Hij riep op tot een boycot van het modernistische paradigma dat werd aangehangen door onder meer Adolf Loos, en pleitte in plaats daarvan voor een architectuur van creatieve vrijheid en ecologische betrokkenheid. Als een verstokte tegenstander van rechte lijnen, die hij 'goddeloos en immoreel' noemde, was Hundertwasser gefascineerd door spiralen en werd hij ook geïnspireerd door de vormen van de Secessionisten zoals Klimt en Schiele. Dit rijk geïllustreerde boek schetst de stijl en visie van Hundertwasser, die niet alleen van toepassing was op individuele gebouwen, maar op de samenleving als geheel. Van 'naakt gepraat' in de jaren zestig tot bouwprojecten over de hele wereld en alternatieve ontwerpen voor de samenleving, auteur Harry Rand verkent Hundertwassers meest bekende en innovatieve ideeën in een meeslepende gids voor een baanbrekende 20e-eeuwse denker.

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, naam voorin, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Rand , Harry - Hundertwasser
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren