Titel

Het archief der IJzeren Kapel in de Oude of Sint Nikolaas kerk te Amsterdam

Schrijver
Uitgever

Prijs

40,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

A'dam: P.N. van Kampen, 1850; 8vo (23cm), 252pp., originele bedrukt kartonnen voorplat, rug verticale splijting op katernen maar niet los, achterplat verloren en vervangen door kraftpapier. Op voorplat ondertreping met blauwe ballpoint van belangr...

Meer info
Uitgegeven door de tweede klasse van het Kon. Ned. Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schoone Kunsten. Beschrijving van de tussen 1275 en 1650 gedateerde archiefstukken; geen illustraties. Pieter Scheltema was archivaris de rstad Amsterdam. Zie ook zijn beschrijving van de IJzeren Kapel zelf (1848).Provenance: Ex libris van J. Laméris (kleine plakker) en Prof. Dr. W. van Iterson (opengeslagen boek onder familiewapen).Willem van Iterson werd in Ouder-Amstel geboren op 25 mei 1897. Hij studeerde rechten te Leiden en Utrecht. In 1923 deed Van Iterson doctoraal examen in Utrecht en in 1926 promoveerde hij te Leiden op het proefschrift De historische ontwikkeling van de rechten op de grond in de provincie Utrecht. In 1939 volgde Van Iterson zijn promotor A.S. de Blécourt op als hoogleraar in het oudvaderlands recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Vanwege zijn houding ten tijde van de bezetting werd Van Iterson na het einde van de Tweede Wereldoorlog ontslagen, onder toekenning van een wachtgeld. Na zijn ontslag heeft Van Iterson, als ambteloos burger, nog diverse rechtshistorische publicaties geschreven. In de laatste periode van zijn leven gaf hij jaarlijks gastcolleges te Heidelberg en te Freiburg im Breisgau. Willem van Iterson overleed op 1 januari 1973 te Zeist. Zijn bibliotheek werd geveild in 1974 bij de firma Beijers te Utrecht. (Bron: Collectie Van Iterson, Universiteit Utrecht)
Serendipity Midden-Beemster

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Serendipity.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Serendipity
  • Na uw bestelling ontvangen u en Serendipity een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Serendipity vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Serendipity kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren