Titel

De revolutieverzamelaar Midprice / George Nypels, verslaggever tussen twee wereldoorlogen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789057593277

Uitgever

Podium b.v. Uitgeverij

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2008 (2e dr.), 271pp, paperback

Meer info
Begin 1919 krijgt de Maastrichtse journalist George Nypels (1885-1977) carte blanche van het Algemeen Handelsblad om als reiscorrespondent de brandhaarden van Europa te bezoeken. De gentleman-avonturier laat zich de kortstondige radenrepubliek van Hongarije binnensmokkelen, dringt als eerste bourgeois journalist door tot het Rode Moskou, spreekt de fascistische hoofdredacteur Benito Mussolini, ontmoet als eerste Europese journalist de Turkse rebellenleider Mustafa Kemal en ziet met een mengeling van zorg en fascinatie in 1923 (!) de jonge Adolf Hitler furore maken in de bierkelders van München.
Cultuurhistoricus en journalist Henk van Renssen (1971) stuitte in een antiquariaat per toeval op de naam George Nypels. Hij ging op onderzoek en ontdekte een unieke journalistieke carrière van een man die na de oorlog totaal in de vergetelheid is geraakt. Aan de hand van diens eigenzinnige ooggetuigenverslagen brengt hij de revolutionaire wordingsgeschiedenis van het moderne Europa tot leven.
Afbeeldingen
Renssen, Henk van - De revolutieverzamelaar Midprice / George Nypels, verslaggever tussen twee wereldoorlogen
Nogmeerboeken Zutphen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Nogmeerboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Nogmeerboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Nogmeerboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Nogmeerboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Nogmeerboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren