Titel

De zeven stadia van zuivering

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

6,00

Bijzonderheden

nieuw

Meer info
Het theravada-boeddhisme heeft een rijke traditie op het gebied van meditatie en een op dit vlak zeer gedetailleerde kennisoverdracht. Een groot gedeelte van die kennis is circa 400 jaar na Christus verzameld en op schrift gesteld door Buddhaghosa. Deze Singalese monnik heeft hiermee een zeer uitgebreid commentaar op de leringen van de Boeddha nagelaten, dat heden ten dage nog steeds een grote autoriteit geniet bij mediterenden uit alle mystieke tradities. De titel van dit naslagwerk, de Visuddhimagga of 'Het Pad van Zuivering', verwijst naar de helende effecten van de beoefening van boeddhistische meditatie.

Matthew Flickstein, met zijn jarenlange ervaring op het gebied van meditatie, presenteert met dit boek een zeer waardevolle kennismaking met de Visuddhimagga. Flickstein verstaat namelijk de kunst om de aloude scholastieke adviezen en beschrijvingen uit dit naslagwerk te vertalen naar onze huidige westerse samenleving en naar het leven van alledag. Het resultaat is een zeer zorgvuldige, authentieke gids op het pad van inzichtmeditatie, geschreven op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

Na een algemene inleiding worden de zeven zuiveringen die in de Visuddhimagga genoemd worden, één voor één beschreven en voorzien van een goed te begrijpen hedendaagse uitleg. Flickstein maakt hierbij gebruik van zijn kennis van de geschriften, zijn jarenlange ervaring als meditatieleraar en zijn werk als psychotherapeut.

Het resultaat is een verrassend heldere, goed uitgewerkte nieuwe presentatie van de boeddhistische kennis en wijsheid op het gebied van inzichtmeditatie. Het is een aanrader voor beginners en gevorderden op het pad van meditatie, om dit pad goed te kunnen bewandelen en het meditatieproces meer diepgang te laten krijgen

NIEUW, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Flickstein , Matthew - De zeven stadia van zuivering
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren