Titel

Livingstone op de voet gevolgd. Dwars door het hart van Malawi

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789038927107

Uitgever

Elmar

Prijs

29,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2019, 408 pp., hardcover. NIEUWSTAAT. GESIGNEERD

Meer info
Nieuwstaat, gesigneerd.

Uitgegeven in een oplage van 500 stuks, dit is nummer 371

Ben de Ponti vertrekt in 1976 samen met zijn vrouw Cobi naar Malawi, Afrika. Daar werkt hij drie jaar als tandarts in Mzuzu. Tijdens zijn verblijf heeft hij een grote fascinatie opgevat voor de ontdekkingsreiziger, predikant, arts, geograaf en bioloog dr. David Livingstone. Hij ontdekt aan de hand van dagboekfragmenten het spoor dat de beroemde zendeling getrokken heeft tijdens zijn Zambezi-expeditie en besluit een deel van die bijna fatale tocht na te lopen. Maar eerst doen hij en zijn vrouw uitgebreid onderzoek in de archieven van Zambia, Malawi, Zuid-Afrika en Schotland naar het leven van Livingstone. De Ponti bouwt een uitgebreid netwerk op van Livingstone-deskundigen om alle mogelijke informatie te vergaren. In de National Library van Edinburgh ontdekt hij tot zijn grote vreugde een originele, door Livingstone in 1863 getekende, landkaart en daarmee beschikt hij over de ontbrekende aanwijzingen om zijn eigen expeditie daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Het resultaat is een uitputtende tocht, te voet en per boot, dwars door het hart van Malawi. Een fascinerende reis aan de hand van zelfgetekende kaarten, langs dorpen waar het leven nog nauwelijks veranderd lijkt, door droge savannes en het moerassige rivierenlandschap. Dat alles gelardeerd met bespiegelingen over de wijze waarop Livingstone zijn Afrika beleefd heeft, diens strijd tegen de slavernij en zijn fameuze geografische ontdekkingen. De naam Livingstone blijkt bij de bevolking nog onverminderd herinneringen op te roepen aan de man die streed tegen de slachtpartijen waarmee de slavenhandel gepaard ging. Over de auteur Ben de Ponti (1951) is al vele jaren een hartstochtelijk bezoeker van Oost- en Zuidelijk-Afrika. Eerst als tandarts, later als voorzitter van de Stichting Vrienden van St. John's, Mzuzu. Hij maakte met zijn gezin vijf lange kampeertochten door Malawi, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Namibië en Botswana. In Malawi kwam hij voor het eerst in aanraking met de faam van David Livingstone. Daarna is zijn fascinatie voor deze unieke ontdekkingsreiziger nooit meer verdwenen.
Afbeeldingen
Ponti, Ben de - Livingstone op de voet gevolgd. Dwars door het hart van Malawi
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren